Lakkautettava varuskunta juhlii viimeistä kertaa itsenäisyyttä Lahdessa

Hämeen rykmentti järjestää muiden maanpuolustustoimijoiden kanssa itsenäisyyspäivän paraatin, joka jää rykmentin viimeiseksi. Varuskunnan toimintaa aletaan ajaa alas ensi juhannuksen jälkeen.

Kotimaa
Hämeen rykmentin komentaja Risto Kolstela seisoo talvisen Lahden keskustassa.
Katariina Luoma / Yle

Hämeen rykmentti järjestää tänä vuonna viimeistä kertaa itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia Lahdessa.

Perjantaina luvassa on muun muassa yleisölle avoin sotilaiden ja maanpuolustusväen paraati linja-autoaseman aukiolla puoliltapäivin.

Hämeen rykmentin komentaja, eversti Risto Kolstela sanoo, että vielä varuskunnan lähestyvä lopputaival ei ole kirpaissut.

- En ole vielä tunnistanut haikeutta. Mietin silti, miltä kaikki näyttää, kun juhlallisuuksia on viimeistä kertaa tässä mittakaavassa täällä.

Jäähyväisiä rykmentti ei kuitenkaan vielä itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa jätä. Kolstela kertoo rykmentin satsaavan ensi kesän lippujuhlapäivään 4. kesäkuuta, jolloin luvassa on näyttävä esiintyminen.

Juhannuksen jälkeen joukot lähtevät pois, varuskunta tyhjennetään ja lippu lasketaan lippukentällä viimeisen kerran.

Risto Kolstela

- Haluamme, että silloin päijäthämäläinen maanpuolustusyhteisö, Lahti ja varuskunta, tulevat nähdyiksi ja kaikki tulevat mukaan. Silloin olemme viimeisen kerran voimakkaasti esillä. Juhannuksen jälkeen haikeus voi iskeä, koska silloin alkaa voimakas alasajo, jolloin joukkoja lähtee pois ja varuskuntaa tyhjennetään. Lippu lasketaan lippukentällä viimeisen kerran vuoden 2014 lopussa.