Itsenäisyyttä juhlitaan Tampereella koko päivä - katso aikataulu

Suora televisiolähetys Tampere-talosta nähdään Yle TV1:ssä kello 17.15 - 21.30.

Linnan juhlat
Kymmenet Suomen liput liehuvat Tampere-talon edustalla.
Jukka Kuusinen / Yle

Tampere-talon lipunnosto kello 9.00

Partiolaiset nostavat Tampere-talon liput salkoon perjantaiaamuna. Lipunnosto avaa Tampereen itsenäisyyspäivän vieton. Lippuja on nostamassa yli 100 nuorta partiolaista.

Maanpuolustusjärjestöjen marssi Kalevankankaan sankarihaudoille kello 11.00

Tilaisuus alkaa Talvisodan Henki -muistomerkillä Eemil Aaltosen puistossa Tammelassa kello 11. Tampereen reserviupseerit ja muut reserviläis- ja veteraanijärjestöt laskevat seppeleen muistomerkille. Noin kello 11.10 alkaa marssi Kalevankankaalle. Kello 12.00 on vuorossa kunniakäynti ja seppeleenlasku Kalevankankaan sankariristillä.

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus, Kalevan kirkko kello 13.00

Soihtukulkue, Tampereen yliopisto kello 13.00

Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta järjestää yhteistyössä Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan kanssa perinteisen itsenäisyyspäivän soihtukulkueen. Kulkue lähtee liikkeelle kello 13.00 Tampereen yliopiston päärakennuksen edestä (Kalevantie 4) ja päättyy Keskustorille.

Tanssi Suomen Tampereen kanssa -kansanjuhla Frenckellinaukiolla kello 14.30

Tanssia koko kansalle Tonava kaunoisen tahtiin. Tapahtumassa esitanssijoina ovat Manuela Bosco ja Matti Puro. Tanssitilaisuuden juontaa Marco Bjurström.

Tampereen kaupungin itsenäisyyspäiväjuhla Keskustorilla kello 15.00

Kaupungin itsenäisyyspäiväjuhla (siirryt toiseen palveluun)ilotulituksineen järjestetään tänä vuonna valtakunnallisesta juhlavastaanotosta johtuen aiempaa aikaisemmin. Ohjelmassa on musiikkia ja pormestari Anna-Kaisa Ikosen juhlapuhe.

Ilotulitus Laukontorilla kello 15.45

Ilotulitus ammutaan Keskustorin juhlan jälkeen Ratinasta. Parhaat paikat seurata ilotulitusta ovat Nalkalantori ja Eteläpuisto. Laukontori on remontin vuoksi suljettu.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto

Suora televisiolähetys Tampere-talosta nähdään Yle TV1:ssä kello 17.15 - 21.30

Itsenäisyyspäivän jatkot

Suora televisiolähetys ravintola Tammerista, Yle TV1 kello 21.30 - 22.30

Itsenäisyyspäivän juhlinta sulkee katuja ja muuttaa bussireittejä

Hämeenkatu suljetaan Hatanpään valtatien ja Näsilinnankadun väliseltä osuudelta kello 14.30 - 16.00. Ilotulituksen vuoksi autoliikennettä joudutaan keskustassa jonkin verran rajoittamaan yleisön oleskelualueilla. Nalkalankatu ja Laukonsilta suljetaan kello 15.15-16.15.

Tampere-talon läheisyydessä suljetaan katuja perjantaina kello 14:ään mennessä. Yliopistonkatu on suljettu Sorsapuiston puoliväliin asti. Kalevantie suljetaan autoliikenteeltä. Myös jalankulkua alueella rajoitetaan. Suljetut reitit otetaan takaisin käyttöön kello 24 mennessä.

Joukkoliikenteen bussit (siirryt toiseen palveluun)siirtyvät päivän aikana hetkittäin poikkeusreiteille. Bussit palaavat normaalireiteille heti, kun kadut avataan liikenteelle.

Lisää itsenäisyyspäivän tapahtumia löytyy Suomen Tampere -sivustolta (siirryt toiseen palveluun).