Itsenäisyyspäivä saa viihdetaiteilijan herkistymään

Linnan juhlissa viime vuonna ihastuttanut Laura Voutilainen tunnustautuu isänmaalliseksi. Iän myötä isoisän sotakokemukset ovat kolahtaneet toden teolla, ja sankarihaudoilla on tullut vuodatettua kyyneleitä.

Linnan juhlat
Laulaja Laura Voutilainen.
Laulaja Laura Voutilainen.Jyrki Lyytikkä / Yle

Laura Voutilainen tunnustaa olevansa isänmaallinen. Hän haluaa tietää mahdollisimman paljon suomalaisesta kulttuurista, perinteestä ja sotahistoriasta.

- Arvostan sitä, mitä oma isoisäni on tehnyt suomalaisuuden eteen sodassa, Laura perustelee.

- Ne asiat ovat ”kolahtaneet” oikeastaan vasta aikuisemmalla iällä pieninä annoksina. Sankarihaudoilla käynti ja niillä pidetyt puheet saavat joskus kyyneleenkin kirpoamaan, taiteilija tunnustaa.

Hän on pari kertaa ollut mukana myös presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla, Linnan juhlissa. Tällä kerralla kutsua ei tullut, mutta Laura ei ole pettynyt.

- Eihän sitä voi ihan joka vuosi odottaa. Sitä paitsi rakkaat ystäväni Lasse Kantola ja Lealiisa Kivikari saivat kutsun juhliin, joten edustus on lähetetty, Laura lisää.

- Kyllä varmasti tällään itseni ”töllön” eteen, jos vaikka näen vilauksen tutuista!

Imitointi sytytti kipinän näyttelemiseen

Laura Voutilainen on kiireinen nainen. Hän on esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa, erilaisten kokoonpanojen kanssa, triosta big bandiin. Tänä syksynä hän on ollut mukana Jarkko Tammisen Stars Show'ssa, jota on esitetty Helsingissä, Peacock –teatterissa loppuunmyydyille katsomoille.

Suomessahan ei oikein osata ajatella niin päin, että laulaja voisi näytellä. Näyttelijä saa kyllä laulaa.

Laura Voutilainen

Ensi vuoden puolella show lähtee kiertämään Suomea ja saapuu muun muassa Lahden Sibeliustaloon.

Esityksissä Laura on Jarkko Tammisen naispuolinen vastine. Hänen roolinsa on imitoida muutamia naisartisteja. Imitointi onkin monipuolisen taiteilijan uusin aluevaltaus, jonka myötä hän on saanut kipinän myös näyttelemiseen.

- Suomessahan ei oikein osata ajatella niin päin, että laulaja voisi näytellä. Näyttelijä saa kyllä laulaa, Laura kritisoi.

Stars Show'n yleisössä on ollut paljon näyttelijöitä, ohjaajia ja muita alan ammattilaisia.

- He ovat olleet selvästi vaikuttuneita panoksestani. Toivotaan, että sieltä tulee tarjouksia.