Jarkko Nieminen on Varsinais-Suomen paras urheilija

Tennispelaaja Jarkko Nieminen valittiin kymmenennen kerran Varsinais-Suomen parhaaksi urheilijaksi. Valinnan teki Turun Urheilutoimittajien Kerho. Vastaehdokkaita ei ollut ja valinta oli yksimielinen.

urheilu
Jarkko Nieminen Wimbledonissa.
Jarkko Nieminen Wimbledonin nurmikentillä kesällä 2012.MInna Rosvall / Yle

Turun Verkkopalloseuraa edustava tennispelaaja Jarkko Nieminen on valittu jälleen kerran Varsinais-Suomen parhaaksi urheilijaksi. Titteli oli kymmenes. Turun Urheilutoimittajien Kerho sinetöi valinnan perinteisessä itsenäisyyspäivän kokouksessaan. Nieminen on hallinnut valintoja yli kymmenen vuoden ajan. Vain uimari Jarno Pihlava ja jalkapalloilija Kasper Hämäläinen ovat katkaisseet Niemisen voittoputken. Pihlava arvioitiin parhaaksi vuonna 2004 ja Hämäläinen vuonna 2009.

Turun Urheilutoimittajien Kerho kokoontuu valintatilaisuuteen joka vuosi itsenäisyyspäivänä. Tällä kertaa Niemiselle ei esitetty vastaehdokasta eikä valinnasta edes keskusteltu. Valintakokouksen puheenjohtajan Harri Sulosen nuija napautti Niemisen valinnan nopeasti pöytään.

Nooralotta Neziri kiisi hopeasijalle

Turun Urheiluliittoa edustava aitajuoksija Nooralotta Neziri kiri urheilutoimittajien listalla toiselle sijalle. Naisen upeat esitykset kesän koitoksissa vakuuttivat. Suomen mestaruus ja pääsy maailmanmestaruuskisojen välieriin ovat hienoja meriittejä.

Seuraavia sijoja hallitsivat joukkuepelien edustajat. Koripalloilija Mikko Koivisto arvioitiin Loimaan Bisonsien mestarijoukkueen parhaaksi. TPS:n jalkapalloilija Jarkko Hurme vakuutti valintakokouksen maajoukkuekomennustensa ansiosta. Turun Palloseuraa vielä keväällä edustanut puolustaja Rasmus Ristolainen arvoitiin parhaaksi jääkiekkoilijaksi. Syksyllä Ristolainen siirtyi NHL-seura Buffalo Sabresiin.

Snookerin Euroopan mestari Robin Hull, parajousiammunnan maailmanmestari Jean-Pierre Antonios ja maailmanmestaruuskisoissa kahdeksanneksi sijoittunut painija Timo Kallio saivat tunnustusta urheilutoimittajilta. Taekwondon pohjoismaiden mestari Suvi Mikkonen ja Bisonsien koripalloilija Tuukka Kotti löytyvät myös kymmenen parhaan listalta.

Vuoden valmentaja ja vuoden urheiluteko -tunnustukset koripalloväelle   

Turun Urheilutoimittajien Kerho valitsi vuoden valmentajaksi Bisonsien koripallojoukkueen Greg Gibsonin. Hän johdatti joukkueensa Suomen mestaruuteen. Koripallon ympärillä kuhisee hienosti Loimaalla. Kuhinaa on avittanut kiitettävästi urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori. Hänet kerho palkitsi Vuoden urheiluteko -maininnalla. Valavuori on toiminut kerhon mukaan urheiluvaikuttajana yli lajirajojen. Valavuori on toiminut muun muassa Bisonsien eurocupmanagerina.

- Valavuori on luonut koripallo-otteluihin sellaista tunnelmaa, jota ei ole missään muualla, hehkutti urheilutoimittaja Arto Savonen valintakokouksen tiimellyksessä.

Vuoden urheiluteko -maininnan saajaksi esitettiin myös Turun Urheiluliittoa ja erityisesti Kalevan Maljan, suomalaisen yleisurheilun tavoitelluimman seurapalkinnon voittamisen vuoksi.

Turun Urheilutoimittajien Kerho jakaa palkinnot urheilijoille gaalassa Turussa helmikuun alussa. Mukana ovat myös Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu sekä Porin ja Rauman Urheilutoimittajien Kerhot.