Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto alkoi sotaveteraanien kättelyllä

Juhliin odotetaan noin 1 700:aa vierasta yhteiskunnan eri aloilta ja kaikista Suomen maakunnista.

Linnan juhlat
Sotainvalidien veljesliiton Veikko Punakallio ja puoliso Raili Punakallio.
Sotainvalidien veljesliiton Veikko Punakallio ja puoliso Raili Punakallio.Tiina Jutila / Yle

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on käynnistynyt Tampere-talossa. Presidenttipari kättelee ensimmäisenä juhlavastaanotolle kutsutut lähes sata sotaveteraania.

Juhliin odotetaan yhteensä noin 1 700:aa vierasta. Vieraat edustavat yhteiskunnan eri aloja ja saapuvat kaikista Suomen maakunnista. Presidenttipari on kutsuvierasvalinnoilla halunnut nostaa esiin ympäri maata tehdyn työn arvoa itsenäisen Suomen menestykselle, kertoo tasavallan presidentin kanslia tiedotteessa.

Vieraiden kättelyn jälkeen noin kello 19.30 alkaa Tampere-talon Isossa salissa Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti, jossa esiintyvät muun muassa solistit Soile Isokoski ja Vesa-Matti Loiri. Lisäksi näyttelijät tulkitsevat suomalaiskirjailijoiden tekstikatkelmia Suomen itsenäisyyden eri ajanjaksoilta. Konsertti ja kirjallisuuskatkelmat kertovat tarinan suomalaisuudesta ja suomalaisesta identiteetistä.

Konsertin jälkeen noin kello 20.30 presidenttipari järjestää sotaveteraaneille kahvitilaisuuden ja muut kutsuvieraat siirtyvät vastaanotolle Sorsapuistosaliin. Siellä heille on katettu noutopöytä, jonka antimet on valmistettu pirkanmaalaisten pientuottajien lähi- ja luomutuotteista.

Juhlavastaanoton odotetaan päättyvän kello 22.30:een mennessä. Juhlia voi seurata suorana Ylen TV1:ssä kello 21.30:een asti, jonka jälkeen alkaa Itsenäisyyspäivän jatkot -ohjelma hotelli Tammerista.

Lisäksi juhlia voi seurata Ylen verkkosivuilla osoitteessa yle.fi/linnanjuhlat. Silloin avataan yleisölle avoin chat, jossa asiantuntijat kommentoivat juhlaa ja yleisö voi esittää kysymyksiä sekä kommentteja.