Paola Suhonen itsenäisyysjuhlista: "Mahtipontinen, jopa synkkä fiilis näkyi myös puvuissa"

Tampere-talolla ei nähty tämän vuoden itsenäisyysjuhlissa samanlaista pukuloistoa kuin yleensä Linnassa. Ylen livechatin osallistujien mielestä pukeutuminen oli arkista. Chattiin osallistuivat Paola Suhosen lisäksi suunnittelija Antti Asplund ja trashionista Outi Pyy.

Linnan juhlat
Outi Pyy, Antti Asplund ja Paola Suhonen
Suunnittelijat Outi Pyy, Antti Asplund ja Paola Suhonen kommentoivat Linnan juhlien asuja internet-keskustelussa Ylen sivuilla itsenäisyyspäivän iltana 6. joulukuuta.

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton pukukoodi Tampere-talolla oli väljempi kuin normaalisti presidentin linnassa järjestetyissä juhlissa.

Suunnittelija Antti Asplundin mielestä juhlijat eivät satsanneet pukeutumiseensa samalla tavalla kuin normaalisti. Poikkeuksellinen juhlapaikka sinänsä oli hänen mielestään "fressi".

– Puvut eivät herättäneet tunteita puolin eikä toisin, Asplund sanoi. Myös suunnittelija Paola Suhosen mielestä vieraat olivat ottaneet varman päälle.

Trashionista *Outi Pyy *kertoo yllättyneensä iloisesti ihmisten asuvalinnoista.

– Pelkäsin, että jengi menee sekaisin pukukoodista. Mutta he esiintyivät rentoina puolipitkiensä kanssa! Pyy sanoi. Hän kertoo rakastavansa kansallispukuja, ja niihin oli tänä vuonna pukeuduttu paljon.

Duudsonit tekivät Pyyhyn erityisen vaikutuksen:

– En muista, että Linnaan juhliin olisi ikinä kävellyt kukaan mies tai miesporukka tuollaisella sisääntulolla. He näyttivät, että meidän omasta, kotimaisesta pukuhistoriasta pystyy ammentamaan katu-uskottavaa ja nuorekasta pukeutumista, Pyy kehui.

Suhosen mielestä koko juhlien tunnelma Tampere-talolla oli arkinen, raskas ja tummanpuhuva.

– Pakko sanoa, että Linnan juhlat on aina Linnan juhlat. Linnan interiöörissä on oma charminsa, Suhonen sanoi.