Hostelliyrittäjän 50 askelta työpaikalta presidentin juhliin

Ville ja Eveliina Virkki tulivat presidentin itsenäisyyspäiväjuhliin kävellen. Pariskunnan omistama, kansainvälistä huomiota saanut Dream Hostel sijaitsee aivan Tampere-talon tuntumassa.

Linnan juhlat
Ville ja Eveliina Virkki
Mari Vesanummi / Yle

Tamperelaisen yrittäjäpariskunnan Ville ja Eveliina Virkin ei tarvinnut miettiä, millä kyydillä presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle pääsee. Virkkien luotsaama Dream Hostel sijaitsee aivan tämän vuotisen juhlapaikan, Tampere-talon tuntumassa.

- Kesällä laskin, että matka hostellilta Tampere-talolle on 50 askelta - yläkerrasta hieman enemmän, Ville Virkki kertoo.

Vuonna 2009 perustettu majoitusliike on saanut huomiota myös ulkomailta. Vieraita on käynyt ainakin sadasta eri maasta ja helmikuussa brittilehti The Guardian rankkasi Dream Hostelin Euroopan yhdeksänneksi parhaaksi design-hostelliksi.

Vieraille riittää sänkyjä

Virkit toteavat presidentin juhlien olevan ainutlaatuinen tapa viettää itsenäisyyspäivää. Kutsu yllätti heidät täydellisesti.

Meillä on majoitusliikkeenä vaitiolovelvollisuus. Jääköön arvailujen varaan, ovatko käyneet vai ei.

Ville Virkki

- Jos ollaan ihan rehellisiä, olisin kutsunut itseni vasta muutaman vuoden myöhemmin, Ville Virkki sanoo.

- Meillä on paljon ideoita ja ensi vuonna ehkä laajennamme yritystoiminta. Kyllä tämä on tosi yllättävää ja tosi hieno kunnianosoitus.

Presidentti kutsuu itsenäisyyspäivän juhliin usein ihmisiä, joita on vuoden aikana tavannut. Sitä, onko illan isäntäpari yöpynyt Dream Hostelissa, Ville Virkki ei paljasta.

- Meillä on majoitusliikkeenä vaitiolovelvollisuus. Jääköön arvailujen varaan, ovatko käyneet vai ei.

Epäilyt Tampereen hotellikapasiteetin riittävyydestä itsenäisyyspäivänä Ville Virkki tyrmää.

- Tampere-taloon on kutsuttu 1.700 vierasta, sänkyjä kaupungin majoitusliikkeistä löytyy lähes 3.000. En usko, että kovin moni hotelli on täynnä.