Tampereen mellakoista kiinni 28 henkilöä – poliisin tiedotustilaisuus suorana klo 11

Loppuyö Tampereella sujui rauhallisissa merkeissä. Mellakoiden selvittelyssä poliisi aloittaa seuraavaksi kiinniotettujen kuulustelut ja tekee kokonaisselvitystä tilanteesta. Poliisin järjestämää tiedotustilaisuutta illan tapahtumista voi seurata suorana Ylen sivuilta kello 11 alkaen.

Kotimaa
Kiakkovieraiden mielenosoittajat kulkevat takaisin kohti Tampere-taloa keskustan rautatieaseman alikulkutunnelissa itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.
Kiakkovieraiden mielenosoittajat kulkevat takaisin kohti Tampere-taloa Tampereella itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2013.Mika Kylmäniemi / Lehtikuva

Poliisi on ottanut kiinni yhteensä 28 henkilöä Tampereella itsenäisyyspäiväjuhlien yhteydessä sattuneessa mellakoinnissa. Myöhään perjantai-iltana kiinniotettujen määrän tiedotettiin olevan 22.

– Sen jälkeisissä selvittelyissä poliisi on ottanut kiinni 28 henkilöä hieman eri nimikkeillä ja tutkintatoimet ovat aluillaan, sanoo yleisjohtaja, ylikomisario Harri Nojonen Pirkanmaan poliisilaitokselta.

Nojonen kertoo, että keskiyön jälkeen tilanne mellakoiden suhteen rauhoittui.

– Loppuyö Tampereella on mennyt rauhallisissa merkeissä eli näistä alkuillan tapahtumista ei enää loppuyöhön heijastevaikutuksia ilmaantunut.

Mellakoissa loukkaantui sekä poliiseja että mielenosoittajia.

Tiedotustilaisuus suorana Ylen sivuilla

Mellakoinnista pidetään lauantaina tiedotustilaisuus Tampereen poliisitalolla. Yle Uutiset lähettää sen suorana kello 11. Infoa voi seurata suorana Yle Areenassa ja Yle Uutisten nettisivuilla.

– Varsinaiset tutkintatoimenpiteet aloitetaan nyt aamupäivän aikana. Poliisin näkökulmasta loukkaantumiset ovat olleet pienehköjä, mutta kuitenkin sellaisia, että ainakin kaksi poliisia on käytetty sairaalalla. Vammat ovat pääosin ruhjevammatyyppisiä sekä näistä pamauksista mahdollisesti aiheutuvia kuulovaurioita. Sitten taas vastaavasti mielenosoittajien puolella olevasta loukkaantumistilanteesta minulla ei ole tarkempaa tietoa.

Mellakoiden selvittelyssä poliisi aloittaa seuraavaksi kiinniotettujen kuulustelut, tekee kokonaisselvitystä tilanteesta ja selvittää eri henkilöiden osallisuutta tapahtumiin.