Pienyrittäjien puheenjohtaja vertaa Urpilaisen ehdotusta natsi-elkeisiin

Suomen pienyrittäjien puheenjohtaja Harri Jyrkiäinen pitää valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) markkinoimaa esitystä verovelkaisten yrittäjien rekisteristä pöyristyttävänä. Elkeet muistuttavat Jyrkiäisen mukaan entistä natsi-Saksaa, jossa osa kansasta leimattiin hylkiöiksi.

politiikka
Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja työministeri Lauri Ihalainen kertoivat harmaan talouden vastaisista toimista tiedotustilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona 4. joulukuuta.
Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja työministeri Lauri Ihalainen kertoivat harmaan talouden vastaisista toimista tiedotustilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona 4. joulukuuta.Markku Ulander / Lehtikuva

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen ja työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) viime keskiviikkona esittelemään verovelkarekisteriin listattaisiin yritykset, joilla on yli viiden tuhannen euron verovelat. Tämänhetkisen tilanteen mukaan listalle joutuisi noin 30 000 yritystä.

Jyrkiäinen sanoo värikkäitä kielikuvia vilisevässä tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) esityksen takaavan kyseisille yrittäjille ja yrityksille varman kuoleman.

Jyrkiänen sanoo muun muassa, että osa hallituksen ministereistä haluaa mustamaalata kaikki yrittäjät talousrikollisiksi ja että hallituksen mainetekoja Suomen talouden kuntoon saamiseksi saa hakea suurennuslasilla.

SDP vaatii anteeksipyyntöä

SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtman vaatii Suomen Pienyrittäjiltä anteeksipyyntöä Jyrkiäisen lausuntojen vuoksi.

Lindtmanin mukaan Urpilaisen toimien vertaaminen yhteen viime vuosisadan suurimmista rikoksista ihmisyyttä vastaan on väärin. Pienyrittäjien vertaus on Lindtmanin mielestä mauton ja natsismin uhreja kohtaan loukkaava.

Lindtman on myös pienyrittäjien kanssa eri mieltä verovelkarekisteristä. Hänen mukaansa rekisteri on rehellisen yrittäjän ja yhteiskunnan etu.

Hallitus antoi eduskunnalle lakiesityksen verovelkarekisteristä torstaina.