Kopra: Vasemmistoliiton otettava vastuu Tampereen mellakoista

Kokoomuksen kansanedustajan Jukka Kopran mukaan Paavo Arhinmäen on erottava ministerin paikalta, mikäli vaikutelma Vasemmistoliiton osallisuudesta itsenäisyyspäivän mellakointiin osoittautuu todeksi.

politiikka
Kansanedustaja Jukka Kopra
Kokoomuksen kansanedustajan syyttävä sormi osoittaa vasemmiston suuntaan, kun puhutaan itsenäisyyspäivän mellakoista. Toimittajina Petri Kivimäki ja Sirkka Haverinen.

Itsenäisyyspäivän mellakoinnin jälkipyykkiä pestään Tampereella. Poliisi on vapauttanut kaikki tapahtumista pidätetyt henkilöt.

Puhuttaessa itsenäisyyspäivän illan tapahtumista lappeenrantalaisen kokoomuksen kansanedustajan Jukka Kopran syyttävä sormi osoittaa vasemmiston suuntaan.

- Näyttää siltä, että tämä on ollut vasemmistojohtoinen mielenosoitus. Aika hurjalta kuulostaa, että jos vaikka Vasemmistoliitto on tällaisen toiminnan kanssa tekemisissä, Kopra totesi Yle Etelä-Karjalan haastattelussa.

Kopra kertoo saaneensa vaikutelman viikonlopun lehdistä.

- Jos se pitää paikkaansa niin mielestäni Vasemmistoliiton johdon pitää vetää johtopäätöksensä ja Paavo Arhinmäen pitää ehdottomasti erota ministerin paikalta, Kopra jyrähtää.

Yllä olevassa haastattelussa Kopra kertaa viikontakaista onnettomuutta, jonka seurauksena lääkäri määräsi hänelle urheilukieltoa ja lepoa. Kopran mukaan poliisi on käsitellyt kyseisen onnettomuuden ja hänelle määrättiin siitä sakkoja.

Lisäksi Kopra perustelee haastattelussa, miksi Lappeenrannan lukiot kannattaa sijoittaa nimenomaan kaupungin keskustaan. Lukioiden määrä on Lappeenrannassa vähenemässä kahteen. Tätä perustellaan muun muassa sillä, että lukio-oppilaiden määrä vähenee.

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päättää kouluverkon muutoksista maanantaina.