Raumalaiset rakastuivat Porin Maireen - serkkua synnytetään Raumalle

Mairen serkkutytön on tarkoitus istua paikoillaan Rauman taidemuseon edustalla jo ensi kesänä.

Kuva: Tuuli Liekari / Yle

Porista Raumalla lainassa ollut Maire -veistos on poikinut Raumalle patsaskampanjan.

Rauman taidemuseo lainasi viime kesänä Porin Maire-veistoksen taiteilija Kerttu Horilan retrospektiivisen näyttelyn yhteyteen. Maire on penkille sijoitettu pronssiveistos, jonka vieressä voi istua. Porissa Maire istuu kesäisin Eetunaukiolla, Raumalla veistos sijaitsi lähes koko näyttelyn ajan Hauenguanon aukiolla taidemuseon edessä.

Raumalaisnaisten kunniaksi

Raumallakin veistos herätti niin paljon myönteistä huomiota, että nyt Rauman Taideyhdistys on päättänyt taiteilija Kerttu Horilan kanssa toteuttaa Vanhaan Raumaan Mairelle serkkutytön. Työnimenä on Rauma Flikk. Veistoksen tuleva koti on Vanhassa Raumassa taidemuseon edustalla.

Varat Rauma Flikk -veistokseen kerätään yksityisiltä lahjoittajilta ja yrityksiltä. Keräyskampanjaan liittyy myös nimikilpailu. Keräykseen osallistuvat voivat ehdottaa tveistokselle nimeä. Keräyslistoja liikkuu muun muassa Vanhan Rauman Tonttujen yössä.

Kampanjan tarkoituksena on myös nostaa esiin Vanhan Rauman historiaa ja alueella eläneitä naisia sekä heidän vaiheitaan. Keräyskampanja jatkuu ensi vuoden kevääseen. Veistoksen on tarkoitus olla paikallaan jo ensi kesänä.