1. yle.fi
  2. Uutiset

Kurikka haluaa liike-elämää valtatien varteen

Kurikka aikoo rakentaa omin varoin valtatie kolmelta uuden liittymän kaupunkiin. ELY-keskus on ilmoittanut, että valtio ei ole mukana ns. Kurikan Magneetti -hankkeessa. Ajatuksena on saada valtatien varteen uutta liike-elämää.

Kotimaan uutiset
Kuvassa Kurikan kaupungintalo.
YLE / Anssi Leppänen

Kun valtio ei rahapulassaan innostunut rakentamaan uutta liittymää valtatie kolmelta Kurikkaan, kaupunki aikoo tehdä sen itse omin varoin. Kyse on paljon suuremmista suunnitelmista kuin pelkästä risteysliittymästä. Kaupunki lähtee ensi vuonna suunnittelemaan T-liittymää valtateille 3 ja 67, mutta samalla siitä toivotaan piristysruisketta elinkeinoelämälle.

Kurikan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Mäki ainakin uskoo uuden risteysalueen tuovan Kurikkaan merkittävää liike-elämää.

– Yksi paikallinen yrittäjä on kiinnostunut suuremmasta huonekaluliikkeestä uuteen risteykseen. Paikka pitäisi löytyä myös niin sanotuille oheispalveluille eli esimerkiksi ABC-myymälälle, kertoo Mäki.

Jos kaupunginvaltuusto hyväksyy rakentamisaikeet, Kurikan Magneetti nielee lähivuosina kaupungilta noin 2,5 miljoonaa euroa.

– Uskon, että poliittista tahtoa löytyy. Se on kuitenkin niin tärkeä imago-kysymys, miettii Mäki.

Myös kaupunginjohtaja Paavo Tyrväinen sanoo, että kolmostien ja kuusseiskan liikenteellisiä mahdollisuuksia pitää parantaa ja tiettyjen kauppaliikkeitten tuloa edesauttaa.

– Kolmostie tulisi paremmin Kurikassa hyödyntää, toteaa Tyrväinen.

Samaan hengenvetoon kaupunginjohtaja kuitenkin lisää, että vaikka liike-elämää kehitetään valtatien varteen, keskustaa ei unohdeta. Myös keskustan kehittämishanke jatkuu.

Valtatieliittymän suunnitelmat valmistuvat tulevan vuoden aikana. Tyrväinen uskoo, että vuonna 2015 päästään rakentamaan.

Lue seuraavaksi