Poliisi pahoittelee kuorotytön joutumista hevosen töytäisemäksi

Poliisi on tavoittanut tytön vanhemmat ja selvittänyt tapahtumien kulkua nettivideosta.

Kotimaa
Ratsupoliisit valmiudessa kiakkovieraiden mielenosoituksen varalta Tampere-talon edustalla Tampereella itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.
Ratsupoliisit valmiudessa kiakkovieraiden mielenosoituksen varalta Tampere-talon edustalla Tampereella itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.Mika Kylmäniemi / Lehtikuva

Tampere-talossa esiintymässä ollut 15-vuotias tyttö jäi itsenäisyyspäivän kahinoissa ratsupoliisin hevosen alle. Poliisi tavoitti maanantaina tytön vanhemmat ja katsoi internetissä olevaa videota tapaukseen liittyen.

Poliisin mukaan tapahtumahetkellä poliisi käskytti yleisöä poistumaan alueelta, mutta osa ei noudattanut poliisin käskyjä.

Poliisilla alkoi kiinniottotilanne, jossa ratsupoliisit pyydettiin joukkojenhallintapoliisien tueksi. Poliisi kertoo tiedotteessa, että yhden kiinniotettavan epäiltiin menneen autojen väliin piiloon, ja ratsupoliisit lähtivät tukemaan mahdollista kiinniottoa.

Samaan aikaan kuorotyttö väistyi ratsupoliisin tulosuuntaan ja jäi hevosen töytäisemäksi.

Poliisi pahoittelee tapahtunutta.

– Kyseinen tilanne on valitettava ja on harmillista, että tyttö ystävineen päätyi keskelle poliisin operatiivista toimintaa itsenäisyyspäivän illan tehtävissä, poliisi toteaa tiedotteessa.

Poliisi sai tiedon tapahtuneesta sunnuntai-iltana medialta.