Floridan kuolleet valaat kärsivät aliravitsemuksesta

Tutkijat selvittävät ruumiinavauksella, mihin rantaan ajautuneet valaat kuolivat. Kuolleita valaita on löydetty kaikkiaan 22.

Ulkomaat

Yhdysvaltain Floridassa rannalta löydetyt kuolleet valaat olivat riutuneita ja ne kärsivät aliravitsemuksesta, kertoivat liittovaltion viranomaiset maanantaina. Arviot perustuvat alustaviin ruumiinavaustietoihin.

Tutkittujen 11 valaan vatsat olivat tyhjät, mikä voi johtua sairaudesta tai siitä, että valaat olivat poissa niille luontaisista syvistä ja kylmemmistä vesistä, kertoi Yhdysvaltain kansallisen valtameri- ja ilmastohallinnon (NOOA) edustaja.

Valaat ovat ilmeisesti lyhyteväisiä pallopäävalaita. Ruumiinavauksessa paljastui, että kaksi naarasvalasta oli raskaana.

Yhdysvaltain rannikkovartioston mukaan kuolleita valaita on kaikkiaan 22. Yksitoista valasta löytyi rannalta sunnuntaina. Niiden uskotaan kuuluneen 51 valaan parveen, josta osan huomattiin ajautuneen rantaan jo viime tiistaina. Kymmenen valasta löytyi kuolleena keskiviikkona ja yksi torstaina.

Viranomaiset eivät tiedä, ovatko loput parven valaat edelleen elossa. Viimeiset havainnot eläimistä ovat viime perjantailta.

Lähteet: AP, Reuters