Suomalaisyritykset Finnwatchin raportista: Puutteet olivat tiedossa

Kansalaisjärjestö Finnwatch moitti tiistaina julkaistussa raportissaan Marimekon ja Iittalan astioita valmistavan thaimaalaistehtaan työoloja. Suomalaisyritysten mukaan puutteet korjataan.

Kotimaa
Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala, Fiskarsin toimitusketjusta vastaava johtaja Risto Gaggl ja Marimekon tuotejohtaja Niina Nenonen.
Suomalaisyritysten toiminnan eettisyyttä ulkomailla on tutkittu useaan otteeseen ja kovin mairittelevia eivät selvitysten tulokset aina ole olleet. Finnwatchin tuore raportti puuttuu Iittalan ja Marimekon lasintuotantoon Thaimaassa. Keskustelemassa Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala, Marimekon tuotejohtaja Niina Nenonen ja Fiskarsin toimitusketjusta vastaava johtaja Risti Gaggl.

Marimekon ja Iittalan omistavan Fiskarsin mukaan kansalaisjärjestö Finnwatchin esittämät puutteet thaimaalaistehtaalla ovat olleet yritysten tiedossa. Suomalaisyritysten mukaan Finnwatchin havainnot ovat samansuuntaisia yritysten omien tutkimusten kanssa.

Finnwatchin tiistaina julkaisemassa raportissa moititaan yrityksille astioita valmistavan thaimaalaistehtaan työoloja. Moitteita annetaan esimerkiksi suojavarusteista, työympäristöstä ja palkoista.

- Nämä puutteet, mitä Finnwatch on löytänyt, olemme todenneet ne samat puutteet auditoinneissamme. Yritämme yhdessä saada asiat korjattua tämän toimijan kanssa, sanoo Fiskarsin toimitusketjusta vastaava johtaja Risto Gaggl Ylen aamu-tv:ssä.

Molemmat yritykset vakuuttavat korjaavansa ilmenneet puutteet. Marimekon tuotejohtaja Niina Nenonen sanoo Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että osa puutteista on helposti korjattavissa, mutta ihmisten tapoihin ja tottumuksiin puuttuminen vievät aikaa. Hänen mukaansa asiassa on tehty toimenpidesuunnitelma.

Fiskarsin Gagglin mukaan Thaimaassa työntekijät ja työantajat eivät välttämättä hahmota asioita samalla tavalla kuin Suomessa. Hän sanoo, että palkkakuitteihin liittyvät puutteet on korjattu ja työnjohdon kanssa on keskusteltu koulutusten järjestämisestä.

- Mielestäni asioita ei voida pakottaa käskemällä vaan meidän pitää luoda ymmärrys heille, jotta he myös itse omaavat sen ja haluavat korjata tilanteen, Gaggl sanoo.