1. yle.fi
  2. Uutiset

BBC: Putinin armahdus saattaa vapauttaa myös Sini Saarelan

Putinin armahdusehdotus ei sisällä yksittäisten ihmisten nimiä, mutta yksi siinä luetelluista kategorioista on huliganismi.

Ulkomaat

Venäjän presidentti Vladimir Putin on jättänyt duumalle esityksen yleisestä armahduksesta. BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun)armahdus saattaa vapauttaa myös ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit, joiden joukossa on suomalainen Sini Saarela.

Armahdusehdotus ei sisällä yksittäisten henkilöiden nimiä, mutta siinä on lueteltu eri kategorioita. Yksi kategorioista on huliganismi, josta Sini Saarelaa syytetään.

Myös edelleen vankilassa istuvat kaksi Pussy Riot -yhtyeen jäsentä Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohina voisivat päästä vapaaksi. Myös heidät on tuomittu huliganismista. Heidät voitaisiin vapauttaa myös sen nojalla, että heillä on pieniä lapsia.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan armahdus koskisi myös joitain oppositioaktivisteja, jotka vangittiin viime vuoden toukokuun mielenosoitusten jälkeen. Sen sijaan esimerkiksi oppositiojohtaja Aleksei Navalnia tai öljymiljardööri Mihail Hodorkovskia se ei koskisi.

Armahdus ei koskisi ihmisiä, jotka ovat aiheuttaneet yhteiskunnalle suurta vaaraa.

Duuman varapuhemiehen mukaan armahdus koskisi yhteensä noin 25 000 ihmistä.

Duuma päättää, miten armahduksen käsittely etenee tänä torstaina. Armahdus on tarkoitus antaa Venäjän perustuslain 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lähteet: Itar-tass, AP

Lue seuraavaksi