1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Forssa

Forssa vahvisti puoli miljoonaa ylijäämäisen budjetin

Forssan valtuuston illalla vahvistama ylijäämäinen talousarvio sisältää tärkeitä investointeja, kuten linja-autoaseman korjauksen ja Koijärven koulun rakentamisen. Työllisyyden hoitoon kaupunki satsaa 3,6 miljoonaa. Forssan pitää arvioida uudelleen miten kaupunki tukee työllisyyttä, sanoo kaupunginjohtaja Sami Sulkko.

Kuva: Ville Välimäki / Yle

Forssan kaupungin ensi vuoden tulo- ja menoarvio on vajaat 500 000 euroa ylijäämäinen.

Kaupunginvaltuusto vahvisti illalla talousarvion. Forssa investoi ensi vuonna suhteellisen runsaasti. 

Investointiohjelmassa ovat mm. välttämättömät linja-autoaseman peruskorjaus, Koijärven koulun rakentaminen, vesihuoltoliikelaitoksen investoinnit ja Wiksbergin kaatopaikan kunnostus.

Työllisyyden hoitoon kaupunki käyttää 3,6 miljoonaa euroa, josta lähes miljoona menee sakkomaksuihin eli työmarkkinatuen kuntaosuuksiin, laskee Forssan kaupunginjohtaja Sami Sulkko.

- Se johtaa kyllä siihen, että joudumme ensi vuoden aikana uudelleen arvioimaan, että voidaanko tukea esimerkiksi työllistymistä suoraan yrityksiin ja minkälaisella toimintakonseptilla se voisi tapahtua.

- On selvää että jos me käytämme 3,6 miljoonaa euroa työllisyyden hoitoon, josta siis noin miljoona euroa on nyt se sakkomaksujen osuus, tarvitaan koko sen toimintamallin uudellen arviointi. Mutta siinäkin elinkeinopolittiikka on tärkeässä keskiössä, sanoo Sulkko.