Juha saa tunnustuksen hymystä ja ilosta

Vuoden positiivisin jyväskyläläinen on jälleen valittu. Tänä vuonna tunnustuksen saa Juha Liukkunen, joka on ollut tuttu näky Jyväskylän keskusassa pyörätuolin ja keräyslippaan kanssa kohta kymmenen vuotta.

Jyväskylä
Juha Likkunen lipaskeräämässä kävelykadulla.
Juha Liukkunen tietää, miten tämä homma hoidetaan. Miehellä takana jo kymmenes vuosi kerääjänä. Juhaa avustivat Jenna Junttila ja Fanni-koira.Arvo Vuorela / Yle
Juha Liukkunen ja Fanni -koira Yle Keski-Suomen aulassa.
Kuuntele, mitä asioita Juha haluaisi maailmassa muuttaa ja mistä mies haaveilee.
Juha Likkunen lipaskeräämässä kävelykadulla.
Juha Liukkunen tietää, miten tämä homma hoidetaan. Miehellä takana jo kymmenes vuosi kerääjänä. Juhaa avustivat Jenna Junttila ja Fanni-koira.Arvo Vuorela / Yle

Valintaperusteluissa todetaan muun muassa, että Liukkusen positiivisuus tarttuu ihmisiin, hymy ja asenne antavat niin lahjoittajalle kuin keräyksien kohteillekin hyvää ja tämän kaiken hän tekee pyyteettömästi. Raadin näkemyksen mukaan Liukkunen näyttää myös näinä aikoina esimerkkiä siitä, että pienillä teoilla kuten hymyllä ja ystävällisillä sanoilla voi jakaa iloa ja positiivisuutta niin lahjoittajalle kuin varsinaiselle keräyksen kohteellekin.

Liukkunen tunnetaan valoisasta ja avoimesta persoonastaan myös vapaa-ajallaan ja ystävien seurassa.

Vuoden positiivisin jyväskyläläinen palkinto myönnetään henkilölle, yhteisölle tai yritykselle, joka on toiminnallaan tuonut jyväskyläläisten elämään positiivista iloa ja valoa.

Valinnan tarkoituksena on yhteiskunnan haasteiden keskellä herättää ihmiset näkemään ympärillään oleva positiivisuus, sen tuomat mahdollisuudet sekä valaa uskoa tulevaisuuteen. Näitä ilmentävät konkreettisimmin henkilöt, joiden elämäntyö, saavutukset ja vaikuttaminen toimivat esimerkkinä myös muille.

Vuoden 2012 Vuoden positiivisimmaksi jyväskyläläiseksi valittiin Jasmine Saloranta. Aikaisempina vuosina palkinto on myönnetty muun muassa Monikulttuurikeskus Glorialle, Naisten Superpesisjoukkue Kirittärille, Tiia Piilille ja Seminaarimäen Mieslaulajille.

Vuoden positiivisin jyväskyläläinen tunnustuksen taustalla ovat Jyväskylän nuorkauppakamari, Keski-Suomen Osuuspankki ja Positiivarit Oy.

Palkinto luovutetaan Juha Liukkuselle Jyväskylän kävelykadulla 13. joulukuuta kello 12.00.

Positiivisin jyväskyläläinen on ehdolla myös Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi.