Ammattikorkeakouluilla ei vieläkään ensi vuoden toimilupia

Ammattikorkeakouluissa eletään poikkeuksellisissa joulunalustunnelmissa. Nykyiset toimiluvat ovat katkolla kolmen viikon päästä eikä uusia ole vielä saatu.

Kotimaa
Ammattikorkeakoulu Haaga-Helia
Ammattikorkeakoulu Haaga-HeliaYle

Valtioneuvosto myöntänee ammattikorkeakoulujen uudet toimiluvat lähipäivinä. Nykyiset toimiluvat ovat katkolla kolmen viikon päästä eikä uusia ole vielä saatu.

Haaga-Helian toimitusjohtaja-rehtorin Ritva Laakso-Mannisen mukaan tilanne on varsin erikoinen. Se ei kuitenkaan vaikuta ammattikorkeakoulun arkeen.

- Luotamme siihen, että lupa tulee ja toiminta jatkuu tammikuussa.

Ruotsinkielinen koulutus loppuu

Haaga-Heliassa suurin muutos toimiluvassa on ruotsinkielisten koulutusohjelmien lopettaminen.

- Taustalla oli valtion ja ministeriön suunnalta tahto, että ruotsinkielistä koulutusta keskitetään ruotsinkielisiin ammattikorkeakouluihin.

- Tarjontaa on ollut selvästi liikaa kysyntään nähden ja hakijamäärät ovat olleet hyvin pieniä ruotsinkieliseen koulutukseen. Tämän takia ruotsinkielisen koulutuksen määrää leikataan, Laakso-Manninen sanoo.

Haaga-Helia jatkaa kuitenkin Porvoossa kaksikielistä koulutusohjelmaa. Jotkut ammattikorkeakoulut ovat laajentamassa omistuspohjaansa, esimerkiksi yliopistot ovat kiinnostuneita niistä. Haaga-Helia jatkaa kuitenkin entisellään.