Oulun sataman hiljaiselo jatkuu

Satamajohtaja Kari Himanen on kuitenkin tyytyväinen sataman liikenteeseen, sillä esimerkiksi konttiliikenne on jatkanut kasvuaan.

Oulun satama
Nosturi Oulun satamassa
YLE

Oulun sataman liikenne on ollut marraskuussa hieman viimevuotista hiljaisempaa. Tilanne parani kuitenkin verrattuna lokakuuhun. Kun marraskuussa kokonaisliikennettä oli pari prosenttia edellisvuotta vähemmän, lokakuussa oltiin miinuksella yli neljä prosenttia.

Satamajohtaja Kari Himanen pitää Oulun sataman tätä vuotta kohtuullisen hyvänä, sillä esimerkiksi viime vuonna roimasti kasvanut konttiliikenne on jatkanut tänä vuonna kasvuaan.

- Vaikka taloustilanne on joka paikassa huono, konttiliikenne kasvoi tänäkin vuonna muutamia prosentteja. Viime vuonna konttiliikenne kasvoi lähes 30 prosenttia, Himanen kertoo.

Yhtiöittäminen loppusuoralla

Ulkomaan vienti kasvoi marraskuussa runsaat kolme prosenttia, kun koko vuonna vienti on vähentynyt hitusen.

Myös ulkomaan tuonti on kasvanut. Tämä näkyy muun muassa siinä, että esimerkiksi nestemäisissä polttoaineissa on siirrytty entistä enemmän kotimaan tuonnista ulkomaan tuontiin.

Kaupunki muuttaa liikelaitoksiaan yhtiöksi. Oulun sataman muuttaminen yhtiöksi on käytännössä lähes valmis. Uusi satamayhtiö aloittaa ensi vuoden alussa ja sen toimitusjohtajaksi on valitty nykyinen satamajohtaja Kari Himanen.