Hyppää sisältöön

Myllyn Paras venäläisiin aamiaispöytiin - kohderyhmänä 50 miljoonaa ihmistä

Hyvinkääläinen Myllyn Paras Oy laajentaa toimintaansa Venäjälle. Yrityksen rakennuttama tuotantolaitos on juuri valmistumassa Moskovan lähelle. Tavoitteena on vallata ei enempää eikä vähempää kuin 20 prosentin siivu sikäläisistä aamiaistuotemarkkinoista.

Myllyn Paras Oy:n valmistumassa oleva Venäjän tuotantolaitos. Kuva: Myllyn Paras Oy

Myllyn Paras on vienyt 20 vuotta tuotteitaan Venäjälle, mutta kuljetuskustannusten ja tuontitullien takia yritys on ollut kilpailijoihin nähden 25 prosentin takamatkalla.

Siksi valmistuksen aloittaminen paikan päällä oli ainoa varteenotettava vaihtoehto. Yrityksen rakennuttama mylly on juuri valmistumassa Moskovan lähelle Domodedovoon.

Nyt tavoitteena on ottaa viidennes Venäjän kaurahiutale- ja aamiaistuotemarkkinoista.

Kohteena 50 miljoonaa ihmistä

- Venäjä on ilman muuta suurin kulutustavaramarkkina Euroopassa. Se tarkoittaa sitä, että kilpailu on erittäin kovaa. Meidän etumme on se, että kulutustottumukset ovat hyvin lähellä suomalaisia makutottumuksia, toimitusjohtaja  Pekka Savela sanoo.

- Ja kun yritys on täysin sitoutunut tällaiseen hankkeeseen, yrityksen omistaja on siinä mukana ja yrityksen johto on sitoutunut siihen ja on valmis olemaan Venäjällä paikan päällä, silloin on kyllä mahdollista täällä myös menestyä.

Kohderyhmänä on 50 miljoonaa parhaiten ansaitsevaa kuluttajaa. Mylly työllistää runsaat 50 ihmistä. Hyvinkäällä yrityksen palveluksessa on 140 työntekijää ja siellä pyörät pyörivät täysillä.

.
.