Vainikkalassa harjoitellaan tänään suuronnettomuutta

Vainikkalan ratapihalla roihuaa keskiviikkona säiliövaunuja. Tulli on hankkinut kiireesti henkilöstölleen puuttuneet suojanaamarit.

Vainikkala
Suuronnettomuusharjoitus Kouvolan ratapihalla
Kouvolan ratapihalla harjoitellaan suuronnettomuutta, jossa junan raiteiltaan suistumisen seurauksena ilmoille pääsee myrkyllistä kaasua.Mika Moksu / Yle

Lappeenrannan Vainikkalan ratapihalla järjestetään keskiviikkona iltapäivällä suuronnettomuusharjoitus, jossa sivuraiteille ajettuja säiliövaunuja syttyy tuleen.

Tarkoitus on samalla mm. testata, saadaanko viranomaisten Virve-puhelimella käynnistettyä väestölle tarkoitettu hälytyskuulutus.

Pelastuslaitoksen palopäällikkö Arto Mäkelä kertoo, että tietoisuus tulevasta harjoituksesta on saanut osanottajat jo parantamaan valmiuksiaan. Esimerkiksi tulli havahtui suodatinnaamarien puuttumiseen ja on nyt hankkinut ne henkilöstölleen.

Tällä kertaa aiempaa pienimuotoisempaan harjoitukseen osallistuvat pelastuslaitoksen lisäksi VR-yhtymä, liikennevirasto, tulli, rajavartiosto ja monta kunnossapitoyritystä. Nyt mukana ei ole poliisi, ei liioin Eksote.

Harjoitus on osa EU:n laajuista vakavien riskien harjoitusohjelmaa, johon kuuluva harjoitus pidettiin Kouvolan ratapihalla syyskuussa. Vastaavanlainen harjoitus järjestettiin Vainikkalassa viimeksi kymmenen vuotta sitten.

Junaliikenne kulkee harjoituksen aikana normaalisti.