Metro- ja raitioliikennettä uhkaa lakko joulun jälkeen

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen HKL:n metro- ja raitiovaunukuljettajat sekä huoltohenkilökunta uhkaavat työtaistelutoimilla, ellei työnantaja ota henkilökuntaa mukaan uuden organisaatiomallin suunnitteluun. Loppiaisen jälkeen metrojunat ja raitiovaunut saattavat pysähtyä.

Kotimaa
Raitiovaunu 3B pysäkillä Helsingin keskustassa
YLE

HKL:n Julkisten ja hyvinvointialojen liittoon kuuluvat kuljettajat ja huollon henkilökunta ovat tiistaina päättäneet ryhtyä työtaistelutoimiin loppiaisen jälkeen. HKL:n työntekijät eivät hyväksy kaupungin työnantajapolitiikkaa, jossa työntekijät on sivuutettu uuden organisaatiomallin selvittämisessä.

Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistyksen Pekka Hirvosen mukaan HKL on tehnyt hyvää tulosta eikä suunniteltua yhtiöttämistä tarvita.

- Joulurauha me taataan matkustajille, mutta loppiaisen jälkeen saattaisi olla mielenosoituspäivä. Sitä se tarkoittaa, Hirvonen tarkentaa vastatoimia.

- Me ei oikein voida hyväksyä tätä työnantajan aika yksipuolista tapaa hoitaa nykyään tätä asiaa. Me ollaan aika tyrmistyneitä. Pettyneitä.

Mahdolliseen työtaisteluun osallistuisi noin 470 HKL:n kuljettajaa ja 320 huollon työtekijää. Lakon aikana metro- ja raitiovaunuliikenne pysähtyisi.