Potkut vai ei? Länsi-Savon ex-päätoimittaja kertoo yllätyslähdöstään - video

Tapio Honkamaan ura Länsi-Savon päätoimittajana päättyi tiistai-iltana lyhyellä varoitusajalla. Honkamaa kertoo, että tulevaisuus on hänelle toistaiseksi avoin.

media
Tapio Honkamaa
Yle Etelä-Savon haastattelussa ripeiden neuvottelujen pohjalta työnsä jättänyt Länsi-Savon päätoimittaja Tapio Honkamaa. Petri Vironen haastattelee.

Länsi-Savon päätoimittaja Tapio Honkamaa lopettaa työnsä lehden päätoimittajana seitsemän vuoden jälkeen. Jatkossa Itä-Savo ja Länsi-Savo -lehtiä luotsaa Tiina Ojutkangas. Ojutkangas on tähän asti toiminut Itä-Savon päätoimittajana.

Lähtö syntyi ripeiden neuvottelujen pohjalta. Honkamaan erosta ilmoitettiin tiistaina klo 14. Työpöydän siivous tapahtui keskiviikkoaamuna.

– Keskustelut etenivät vajaassa viikossa. Asia käytiin yhtiön johdon kanssa kuitenkin yhteispelissä läpi. Asiaa ei ole tarvetta ruotia tämän enempää, Tapio Honkamaa kertoo.

Honkamaalla on pitkä tausta lehtialalla. 31 vuoden aikana hän on vaikuttanut Länsi-Savon lisäksi Kauppalehdessä, Taloussanomissa, Keskisuomalaisessa, Pieksämäen lehdessä ja Iisalmen Sanomissa.

Printtimediaa koetteleva kurimus pistää hänet mietteliääksi.

– Muutostahti on käsittämätön. On outoa, ettei ole kyetty löytämään toimivaa menetelmää ja järjestelyä alan vaikeuksien ratkaisemiseksi. Painokokeen kokoisia ahaa-elämyksiä ei löydy oikein mistään maailmalla. Murroskautta käydään edelleen.

Punnitun tiedon tuottaminen maksaa

Hankalien aikojen kaikkia vaikutuksia ei ole Honkamaan mielestä nähty vielä.

– Muutoksen tahti on sellainen, ettei paperilla ilmestyvä seitsemän päivää viikossa ilmestyvä maakuntalehti ole itsestäänselvyys. Uskon, että tulee olemaan jatkossakin toimituksia, joissa tehdään sisältöjä. Toivon, että me täällä ja muualla kuitenkin ymmärrämme, ettei punnitun tiedon tuottaminen ole ilmaista, Honkamaa summaa.

Työnsä Länsi-Savon päätoimittajana Honkamaa jättää tyynin mielin. Hampaankoloon ei ole jäänyt mitään.

– Nämä vuodet ovat henkilökohtaisesti ollut erittäin hyviä ja olen siitä kiitollinen firmalle ja koko maakunnalle. Täällä on tapahtunut paljon. Toivon tsemppiä erityisesti Länsi-Savon ja Itä-Savon porukan eteen, keillä on edessään tiukka paikka, kun taloudellisia ongelmia ratkaistaan.