Pohjalaislehdet jäävät pois maakuntalehtien sunnuntailiitteestä

Media-alan muutos heijastuu myös maakuntalehtien sunnuntailiitteeseen. Sunnuntaisuomalaista tekee ja jakaa ensi vuonna neljä sanomalehteä.

Kotimaa
Sunnuntaisuomalainen
Sakari Partanen / Yle

Väli-Suomen sanomalehtien yhteistyö muuttuu. Pohjanmaalla ilmestyvät Ilkka ja Pohjalainen eivät enää ensi vuonna ole mukana Sunnuntaisuomalainen-liitteessä.

1990-luvun lopulta julkaistua sunnuntailiitettä tekee jatkossa Savon Sanomien lisäksi kolme maakuntalehteä: Etelä-Suomen Sanomat, Keskisuomalainen ja Karjalainen.

Väli-Suomen Mediat Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Savon Sanomien päätoimittaja Jari Tourunen sanoo, että pohjalaislehtien poisjäänti liittyy media-alan järjestelyihin. Tourunen arvioi, että Ilkka ja Pohjalainen miettivät yhteistyötä Alma-Median kanssa.

Uudeksi omistajaksi Väli-Suomen Mediat -yhtiöön tulee lahtelainen Etelä-Suomen Sanomat. Se on ollut jo pari vuotta tiiviisti mukana Sunnuntaisuomalaisen teossa.

Liitettä tehdään entisellä vahvuudella

Jari Tourusen mukaan liitettä tekevän toimituksen vahvuus pysyy ennallaan ja tuottajana jatkaa Tarja Koljonen. Tourunen sanoo, että yhteistä sunnuntailiitettä on tarkoitus kehittää entistä paremmaksi.

Neljän maakuntalehden yhteisellä Sunnuntaisuomalaisella arvioidaan olevan jatkossa noin 550 000 lukijaa.

Savon Sanomat miettii myös uutistyönsä parantamista pääkaupunkiseudulla. Päätoimittaja Tourusen mukaan Helsingissä voidaan käyttää freetoimittajia, Suomen Tietotoimistoa tai Etelä-Suomen Sanomien toimittajia.

Takavuosina maakuntalehdillä oli yhteinen toimitus Helsingissä.

- Tarvittaessa lähetämme myös oman toimittajan paikalle. Yhteistyötä pääkaupunkiseudun uutisoinnissa mietitään myös koko lehtinelikon kanssa, sanoo Tourunen.