1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Metsissä odottaa 50 ilmaista kuusta - Joulukuusikätköily leviää Pirkanmaalta koko maahan

Metsänhoitoyhdistykset järjestävät geokätköilyä mukaillen joulun alla tempauksen, jossa kätköstä voi löytää joulukuusen. Pirkanmaalla kuusia kätketään jo kolmatta joulua.

Luonto
Mies lumisessa metsässä
Mauri Tikkamäki / Yle

Pirkanmaan metsänhoitoyhdistysten ideoima Joulukuusikätköily leviää tänä jouluna koko maahan, ja se on noussut myös Euroopan metsäviikon tapahtumaksi.

Pirkanmaalla kuusia on kätketty jo kahden edellisen joulun alla. Kätkettävien kuusien määrä vaihtelee yhdistyksittäin. Koko maassa noin 50 kuusta odottaa etsijää. Näistä parikymmentä on Pirkanmaalla.

Tempaus saa tänä vuonna kansainvälistä julkisuutta. Kuusikätköily Rovaniemellä vietettävän Euroopan metsäviikon.

Joulukuusi tai -kuuset löytyvät GPS-koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaina. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona.

Kuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehenoikeuksiin

Kuusen lisäksi samojen koordinaattien osoittamassa paikassa on kätköpurkki lokivihkoineen, johon toivotaan kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä. Purkissa on yllätys vielä muutamalle ilman kuusta jääneelle, metsänhoitoyhdistysten tiedotteessa todetaan.

Tällä kaikille avoimella tempauksella metsänhoitoyhdistykset haluavat paitsi toivottaa hyvää joulua ja kiinnittää huomiota siihen, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyn kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla.

_Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina 14.12. noin klo 8 osoitteessa www.metsanomistajat.fi/joulukuuset (siirryt toiseen palveluun) sekä mukana olevien metsänhoitoyhdistysten sivuilla Ajankohtaista -valikossa. _