Heruuko Tampereen mielenosoittajille ymmärrystä?

Itsenäisyyspäivänä Tampere-talon edustalla järjestetty Kiakkovierasjuhla ja siihen liittynyt mielenosoitus muuttui rajuksi mellakaksi. Mikä mielenosoittajien viesti oli mielestäsi?

Osallistu
Kiakkovieraiden mielenosoituskulkue Tampereella.
Kiakkovieraiden mielenosoituskulkue Tampereella.Mika Kylmäniemi / Lehtikuva

Moni on tuominnut mielenosoitukset itsetarkoitukselliseksi mellakoinniksi. Pääministeri** Jyrki Katainen** sanoi Ylen Radio Suomessa, että "väkivallan viesti ei ole koskaan poliittinen viesti, enkä ymmärrä tämäntyyppistä toimintaa”.

Kiakkovierasjuhlan järjestäjät eivät vieläkään ole kommentoineet tapahtumia julkisesti omilla kasvoillaan. Mielenosoitusten syy löytyy tapahtuman nettisivujen mukaan luokkaerojen ja osattomuuden kasvusta: ” poliittisesti meitä yhdistää unelma vapaudesta ja luokattomasta yhteiskunnasta, jossa ihmiset ovat tasavertaisia ja voivat aidosti päättää ympäristöönsä ja itseensä liittyvistä asioista. ”

Ymmärrätkö sinä, mikä oli mielenosoittajien viesti ja mistä Kiakkovierasjuhlissa oli kysymys?

A-studio: Talkissa torstaina (12.12.) klo 21.05 aiheesta keskustelevat valtiotieteitä opiskeleva Riikka Yrttiaho, Kiakkovierasjuhlien järjestäjä, kansanedustaja Jukka Kopra (Kok.) ja Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila. Keskustelun vetää Susanne Päivärinta.

A-studio: Talk torstaisin Yle TV1 klo 21.05