Rankkasateet vaivaavat Rio de Janeiroa

Meteorologien mukaan Rio de Janeirossa satoi tällä viikolla yhdessä yössä saman verran vettä kuin tavallisesti kuukaudessa. Trooppinen metropoli yrittää parhaillaan parantaa infrastruktuuriaan ollaakseen valmis isännöimään ensi vuonna jalkapallon MM-kisoja.

Ulkomaat

Rankkasateet ovat koetelleet Rio de Janeiroa alkuviikon ajan. Trooppinen metropoli yrittää parhaillaan parantaa infrastruktuuriaan ollaakseen valmis isännöimään ensi vuonna jalkapallon MM-kisoja ja olympialaisia vuonna 2016.

Meteorologien mukaan Rio de Janeirossa satoi tällä viikolla yhdessä yössä saman verran vettä kuin tavallisesti kuukaudessa. Rankkasade sai pääväylät ja kotien lattiat tulvimaan sekä häiritsi juna- ja lentoliikennettä. Kaiken kaikkiaan vesisateet aiheuttivat niin pahan kaaooksen, että Rio de Janeiron pormestari Eduardo Paes kehotti asukkaita pysymään kotona.

Osa Rio de Janeiron asukkaista on kritisoinut pelastusviranomaisten hidasta reagointia avunpyyntöihin. Jotta kaupungissa pysyisi järjestys yllä, presidentti Dilma Rousseff on hyväksynyt, että alueella lähetetään valtiollisia turvallisuusjoukkoja poliisien avuksi.

Vaikka sadetta on tullut paljon, kuolonuhreja ei ole tullut.

Ennusteiden mukaan Rio de Janeiroon odotetaan sateita myös lähipäiviksi.

Lähteet: Reuters