1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ojaan ajautunut bensiinirekka vuotaa Pedersöressä

Bensiini- ja polttoöljylastissa ollut rekka on ajautunut ojaan Pedersöressä varhain torstaiaamuna. Rekasta vuotaa nesteitä maastoon. Tie 68 on tapahtumapaikalla hyvin liukas eikä raskaalla liikenteellä ole pelastuslaitoksen mukaan sinne mitään asiaa.

Rekka ajautui ojaan aamuviiden aikaan Pedersöressä lähellä Evijärven rajaa. Kuljettaja selvisi onnettomuudesta tiettävästi vähin vammoin. Hänet vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Autosta vuotaa bensiiniä ja polttoöljyä, mutta vuodon suuruudesta ei ole tietoa.

Rekka oli tulossa Pedersörestä Evijärveä kohti. Tarkkaa syytä onnettomuuteen ei tiedetä, mutta tieolot ovat hyvin vaihtelevat:

– Valtatie kahdeksan oli vain kostea, muttei jäinen. Onnettomuuspaikka on metsikön keskellä, ja siellä on tiessä pitkiä jäisiä pätkiä. Eiköhän se sen piikkiin mene, arvioi päällystöpäivystäjä Ville Isomöttönen Pohjanmaan pelastuslaitoksesta.

Raivaustyöt vievät tunteja ja tie on niiden aikaan suljettu. Evijärven suunnasta tulevan raskaan liikenteen ei pelastuslaitoksen mukaan kannata pyrkiäkään jäiselle tielle, vaan kiertää Kaustisen tai Kortesjärven kautta. Valtatie kahdeksalta tulevat joutuvat etsimään toisen reitin jo Edsevön kohdalla.