1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Marko Kilven Kuolematon on lasten puolella

Neljännessä rikosromaanissaan vanhempi konstaapeli, kirjailija Marko Kilpi kuvaa aiempaa enemmän poliisityön karua arkea. Vanhat tutut Elias ja Olli oireilevat, kun näkevät maailman sairasta raakuutta. Nämä kokeneetkaan poliisit eivät ymmärrä, miksi ihmiset eivät edes tiedä syytä sille, että tekevät pahoja tekoja.

Kirjailija ja poliisi Marko Kilpi.
Miksi joku päätyy tekemään tekoja, jotka ovat epäinhimillisiä ja joita ei voi käsittää? Kuopiolainen dekkaristi Marko Kilpi oli Nadja Nowak ja Seppo Puttosen vieraana keskustelemassa uuden Kuolematon-kirjansa teemoista.

Romaanin päähenkilöt, poliisipari Elias ja Olli, keskustelevat työhönsä liittyvistä vaikeista moraalisista ongelmista. Onko poliisin vaarannettava oma henkensäkin pelastaessaan rikollista? Miten välttää kyynistyminen, kun väkivalta on jokapäiväistä? Kuinka hillitä oma viha rikollisia kohtaan? Kilpi kirjoittaa välillä turhankin raa’asti esimerkiksi ihmisten kiduttamisesta ja lapsipornosta.

Marko Kilpi on jälleen lasten puolella pahuutta vastaan. Hän kirjoittaakin, että lasten kanssa helpointa on niiden pilaaminen. Se onnistuu keneltä tahansa eikä siihen paljon tarvita.