Patti Smith kiinnitetty Pori Jazziin

Festivaalla esiintyy myös hiphop-tähti Mac Miller. Uudistuvan Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään 17.–19. heinäkuuta.

Kuva: Albert Olive / EPA

Pori Jazz on julkaissut ensimmäiset kiinnityksensä ensi kesän festivaalille. Jazzeilla esiintyvät laulaja ja lauluntekijä sekä rock-runoilija Patti Smith ja yhdysvaltalainen hiphop -tähti Mac Miller.

Ikoni ja nuoruuden voimaa

Taiderockin eturiviin kuuluva Patti Smith esiintyy Kirjurinluodossa lauantaina 19. heinäkuuta.

- Smithin veroisia ikoneita ei musiikkimaailmasta ihan hirveästi löydy ja onkin ollut mukava ensikommenteista huomata, että artistin saapuminen Poriin on hänen faneilleen kovat juttu, sanoo Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro.

Mac Miller on 21-vuotias hiphop-artisti, jonka vuonna 2011 ilmestynyt esikoisalbumi "Blue Slide Park" nousi julkaisuviikollaan suoraan Billboard-myyntilistan ykköseksi.  Mac Miller esiintyy Porissa perjantaina 18. heinäkuuta.

- Jos Patti Smith on elävä legenda, Mac Miller on 21-vuotias uuden sukupolven räppäri. Meidän täytyy pitää huolta siitä, että ohjelmistossamme on myös nuoruuden voimaa.

Pori Jazz on jo kiinnittänyt myös joukon Kirjurinluodossa ensi kesänä esiintyviä jazzyhtyeitä. Perjantain 18.7. konsertissa nähdään kotimainen Oddarrang. Lauantain ohjelmakokonaisuudesta puolestaan löytyvät yhdysvaltalainen Marc Cary Focus Trio sekä suomalais-norjalainen Alexi Tuomarila Trio.

Uusi malli antaa joustovaraa

Uudistuvan Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään ensi kesänä 17.–19.7.

 Ensi kesänä Kirjurinluodosta tehdään laaja konserttialue ja Kirjurinluoto Areena saa rinnalleen kaksi muuta lavaa. Jazzvieraille tuttu Lokki-lava otetaan uudelleen käyttöön. Historiallinen Lokki-lava pyhitetään puhtaalle jazz-musiikille.  Kirjurinluodon eri lavoilla nähdään päivittäin 12-14 eri artistia tai bändiä.

- Uusi malli antaa enemmän mahdollisuutta ja joustoa artistien kiinnityksiin.

Pori Jazz julkaisee lisää artisteja talven aikana.

- Hyviä nimiä on tarjolla ja verkot ovat vesillä. Toivottavasti pääsemme pian kertomaan uusia nimiä. Tuleeko niitä vielä ennen joulua, sitä en pysty ennustamaan. Aiemmasta poiketen julkaisemme kesän ohjelmaa pitkin kevättä. Tavoite on kuitenkin saada koko kattaus valmiiksi jo mahdollisimman aikaisin keväällä.