1. yle.fi
  2. Uutiset

Pojatkin taitavat tanssin

Tanssikoulu Stagen salilla Torniossa liikutaan sulavasti rytmin tahtiin. Välillä jalat osoittavat kattoon kun 9-12-vuotiaiden poikien tanssiryhmä Hit the Beat tekee tanssiliikkeitään.

kulttuuri
Hit the Beat-ryhmä
Tanssikoulu Stagen Hit the Beat-ryhmä.Risto Koskinen / Yle

Tanssikoulu Stagen tunnit ovat houkutelleet poikia tanssin pariin Torniossa. Tanssikoulun toimipisteet avattiin Meri-Lappiin vajaat kuusi vuotta sitten ja pojille perustettiin oma tanssiryhmä saman tien, kertoo Stagen toimitusjohtaja Leea Hamari.

Tällä hetkellä Stagella on kaksi poikien ryhmää, 5-8-vuotiaiden ja 9-12-vuotiaiden ryhmät. Hamarin mukaan nuorempien ryhmään on jonoa, mutta vanhempien ryhmään mahtuu vielä muutama mukaan.

- Olemme pyrkineet pitämään ryhmät sopivan kokoisina ikään sopien, jotta tanssijat saavat laadukasta opetusta ja oppimisrauha säilyy tunnilla, Hamari kertoo.

Vanhempien ryhmä harjoittelee kerran viikossa, aina torstaisin. Ryhmässä harjoitteleva Väinö päätyi tanssiharrastuksen pariin kavereiden ja äidin ehdotuksesta.

- Äiti ehdotti ja aloin kokeilemaan tanssia. Täällä on hyviä kavereita ja tämä on hyvä harrastus, Väinö kertoo.

Myös Hit the Beat-ryhmässä tanssiva Aleksis on tyytyväinen tanssiharrastuksen aloittamiseen, vaikka alussa olikin hieman haastavaa.

- Kaikki liikkeet piti osata alusta asti ja muut olivat jo pidemmällä niin tuli hieman paha mieli kun ei itse osannut. Lopulta tanssiin pääsi kuitenkin hyvin mukaan, Aleksis sanoo.

Ennakkoluulot jo historiassa

Tanssimiseen liittyvät ennakkoluulot ovat historiaa ja yksin tanssimista ei mielletä enää vain tyttöjen jutuksi. Stagen toimitusjohtaja Leea Hamari kertookin, että vanhanaikaisiin ennakkoluuloihin ei ole törmännyt enää moneen vuoteen.

- Televisiossa on nykyään paljon tanssia ja siellä on tanssimassa yhtä paljon poikia kuin tyttöjä. Pojat myös voittavat erilaisia tanssikisoja. Pojilla löytyy fysiikkaa paljon, Hamari sanoo.

Myös kynnys tanssimiseen on entistä alhaisempi.

- Meilläkin on pojille erikseen omat ryhmät joten sekin varmaan pienentää kynnystä lähteä tanssin pariin. Poikien ryhmissä ei tarvitse hipsutella vaan siellä mennään vähän ronskimmallakin otteella, Hamari sanoo.

Lue seuraavaksi