Asiantuntija Auerin tuomiosta: Selkeästi ollut erittäin hankala tehtävä

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi tänään torstaina Auerin elinkautiseen miehensä murhasta. Auer on jo ilmoittanut, että hän aikoo valittaa tuomiosta.

Kotimaa
Anneli Auer ja asianajaja Juha Manner Satakunnan käräjäoikeudessa.
Tapio Termonen / Yle

Rikosoikeuden professori uskoo, että Auerin tuomio oli tuomareille hankala tehtävä. Tuomarit äänestivät langettavan tuomion puolesta luvuin 2–1.

– Kyllä se kertoo siitä, että näytön arviointi on ollut pääosassa. Se on selkeästi ollut erittäin hankala tehtävä, rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio Helsingin yliopistosta arvioi.

Satakunnan käräjäoikeus katsoi, että Auer murhasi miehensä perheriidan päätteeksi joulukuussa 2006. Käräjäoikeus tuomitsi Auerin elinkautiseen vankeuteen murhasta.

– Tässä on aika niukasti päädytty enemmistön kantaan. Enemmistölle on ollut olennaista, onko voitu sulkea pois mahdollisuus, että siellä olisi joku ulkopuolinen ollut paikalla. Enemmistö katsoo, että tässä on heikot merkit, jotka sitä tukevat. Toinen vaihtoehto on silloin riittävän hyvin osoitettu. Se on johtanut langettavaan tuomioon, Nuotio tiivistää.

Eri mieltä ollut tuomari totesi, että syytteen puolesta puhuvia seikkoja on, mutta asiassa jää varteenotettava epäily, että asunnossa olisi ollut ulkopuolinen henkilö paikalla.