Ranskalainen hoitoapulainen syytteisiin useiden vanhusten myrkyttämisestä

Hoitoapulainen oli antanut kaikkiaan yhdeksälle vanhukselle suuren annoksen psyykelääkkeitä. Uhreista kolme jäi henkiin. Nainen sanoi halunneensa auttaa vanhuksia kärsimyksissä.

Ulkomaat

Ranskassa hoitoapulaisena vanhainkodissa työskennellyttä naista syytetään kuuden vanhuksen murhaamisesta. Lisäksi 30-vuotiasta naista syytetään kolmen muun vanhuksen myrkytysyrityksestä. Surmat ovat tapahtuneet Ranskan Alpeilla Chambéryssa.

Chambéryn syyttäjän Dietlind Badouinin mukaan nainen oli antanut yhdeksälle vanhukselle sekoituksen psyykelääkkeitä. Nainen on pidätetty surmista epäiltynä tiistaina ja torstaina hänelle luettiin syytteet. Häntä saattaa odottaa elinkautinen, mikäli hänet todetaan syylliseksi.

Nainen on myöntänyt antaneensa vanhuksille lääkkeitä mutta kiisti murhat. Hän sanoi halunneensa lopettaa vanhusten kärsimykset. Kolme uhreista jäi henkiin myrkytyksestä.

Surmien jäljille päästiin marraskuun lopulla koomaan vajonneen ja myöhemmin kuolleen 84-vuotiaan naisen tapauksen vuoksi. Tutkimuksissa havaittiin, että naisen verestä löytyi suuria jäämiä psyykelääkkeistä, joita ei oltu myöskään määrätty vanhukselle.

Naisen uhrit olivat kahdeksankymppisiä ja he asuivat hoitokodissa, joka on erikoistunut liikuntarajoitteisten ja sairaiden vanhusten hoitamiseen. Syyttäjän mukaan vanhukset eivät kuitenkaan olleet "lähellä elämänsä loppua".

Syyttäjän mukaan naisen oma äiti kuoli aiemmin tänä vuonna pitkään sairastettuaan ja nainen on ollut siitä saakka "hauras" ja sosiaalisesti eristäytynyt.

Lähteet: AFP, AP, Yle Uutiset