Jari Tervo: "Hevosen hakkaaminen jääkiekkomailalla, ei ole mielipide. Se on tyhmyyttä."

Kirjailija Jari Tervo tuomitsee Tampereen Kiakkovierasjuhlien mielenosoitukset. Tervo kysyy kuka olisi saanut turpaan, jos mielenosoittajat olisivat päässeet sisään Tampere-taloon.

Kotimaa
Jari Tervo.
Jari Tervo

Jari Tervon mukaan itsenäisyyspäivän mielenosoitukset kertovat vasemmiston epätoivosta.

"Poliisihan on tullut siihen tulokseen, ettei tässä kauheasti poliittisia kytköksiä ollut. Mutta kyllä jos luokkasotaa kadulla huudetaan, niin kyllä se vasemmiston piikkiin menee. Ja jos se jostain poliittisesta kertoo, niin se kertoo vasemmiston epätoivosta," Tervo sanoo.

Kirjailijalta ei heru ymmärrystä eliitin vastustamiselle.

"Jos ajatellaan miten eliitti mielletään, niin lehtitietojen mukaan siellä [Tampere-talolla] oli aika paljon tavallisia ihmisiä kuten roskankerääjiä, kaikenlaista väkeä. Olisivatko veteraanit saaneet turpaan, olisivatko Duudsonit saaneet turpaan? Ketkä kirjailijat, taiteilijat, ketkä ovat niitä, jotka olisivat saaneet jääkiekkomailasta?”

Keskustelu mellakoivista kiakkovieraista jatkuu tämän illan A-studio: Talkissa. Vieraina opiskelija Riikka Yrttiaho, Kiakkovierasjuhlaan osallistunut, Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila *ja kansanedusta *Jukka Kopra (Kok.). Keskustelun vetää Susanne Päivärinta.

A-studio: Talk torstaisin Yle TV1 klo 21.05