Sähköt poikki kymmeniltä tuhansilta myös Ruotsissa ja Norjassa

Ivariksi kutsuttu myrsky kaatoi puita, repi kattoja ja sotki liikennettä. Ruotsissa yksi ihminen loukkaantui vakavasti, kun puu kaatui hänen päälleen.

Ulkomaat
Vaahtopää mereltä osuu iltayöstä laituriin Ruotsin Östersundissa.
Myrsky piiskasi rannikkoa torstai-iltana Ruotsin Östersundissa.Tommy Andersson / Scanpix / Lehtikuva

Myrsky on katkonut sähköjä kymmeniltä tuhansilta asiakkailta myös Ruotsissa ja Norjassa. Torstaina riehunut, Ruotsissa ja Norjassa Ivariksi kutsuttu myrsky repi kattoja, kaatoi puita ja sotki liikennettä. Ruotsissa yksi ihminen loukkaantui vakavasti.

Myrskyn jäljiltä Norjassa jäi ilman sähköä noin 50 000 asiakasta ja Ruotsissa noin 60 000. Myrskyn riehuessa torstaina pahimmillaan ihmisiä kehotettiin molempien maiden myrskyalueilla välttämään ulosmenoa.

Trøndelagissa Norjassa myrsky on aiheuttanut myös katkoksia puhelinliikenteeseen monessa kunnassa, minkä pelätään vaarantavan avuntarvitsijat, kertoo Verdens Gang (siirryt toiseen palveluun) -lehti.

Myrsky aiheutti vakavaa haittaa tie-, lento- ja bussiliikenteelle Trøndelagissa Keski-Norjassa. Trondheimissa Keski-Norjassa bussiliikenne keskeytettiin illansuussa bussiliikenne, ja bussiyhtiön mukaan seisauksesta kärsi yli 10 000 työmatkalaista. Trondheimin lentokentällä lentoliikenne pysähtyi useiksi tunneiksi, Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun) kertoo.

Ruotsissa Ivar teki tuhoja Jämtlandissa, Härjedalenissa ja Västernorrlandissa. Myrsky on kaatanut puita, repinyt kattoja ja aiheuttanut muita aineellisia vahinkoja.

Yksi ihminen on loukkaantunut vakavasti, kun puu kaatui hänen päälleen, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun).

Osa Östersundin kaupungin keskustasta sujettiin illalla myrskyn vuoksi, koska myrsky lennätti niin paljon romua ilmassa. Åressa hotellin katto lensi ilmaan, veti korkeajännitekaapelin rautateille ja vaurioitti osaa rautatieasemasta. Junaliikenne oli jo aiemmin keskeytetty.

Myrsky kaatoi myös runsaasti puita teille, minkä vuoksi teitä on jouduttu sulkemaan.

Lähteet: Yle Uutiset