1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lappeenrannan Energia on varautunut myrskyyn järeällä kalustolla

Lapeenrannnan energian alueella päivän ensimmäiset sähkökatkokset alkoivat aamulla ennen seitsemää Savitaipaleella. Energiayhtiö on varautunut isojenkin katkoksien varalle.

Kuva: Yle

Perjantaiaamun myrskyn odotetaan saapuvan Etelä-Karjalaan aamupäivän aikana. Ilmatieteenlaitos ennustaa tuulen nopeuden olevan vaarallisen voimakasta, jopa 20 metriä sekunnissa.

Ensimmäiset myrskyn aiheuttamat sähkökatkokset ilmenivät Etelä-Karjalassa Savitaipaleella. Aamulla puoli seitsemän jälkeen Savitaipaleella oli 187 taloutta ilman sähköä. Lappeenrannassa kello seitsemän jälkeen oli jo noin 580 taloutta ilman sähköä. Lemillä on noin 520 ja Ylämaa 250 taloutta ilman sähköä.

Lappeenrannan energia on varautunut järeällä kalustolla sähkökatkojen varalle. Yhtiöllä on käytössään lentokone vahinkojen kartoittamista varten. Koko yhtiön henkilökunta on valjastettu vahinkojen korjaamiseen. Myös metsäkoneita on varattu tuhojen korjaamista varten.

Pelastuslaitos muistutaa pitämään kotona evästä

Etelä-Karjalan pelastuslaitos varoittaa vaarallisesta säätilanteesta. Pelastuslaitos kehottaa varautumaan tilanteen aiheuttamiin häiriöihin, kuten mahdollisiin sähkökatkoksiin. Kotitalouksien on hyvä tarkistaa kotivara.