Jo 13 000 ilman sähköä Kymenlaaksossa

Seija-myrsky oli katkaissut sähköt yli 11 000 asiakkaalta Etelä-Kymenlaaksossa kello 9 aikaan aamulla. Myrsky ehti aamun aikana myös Kouvolaan, jossa ilman sähköä oli 2 000 asiakasta. Pelastuslaitos raivaa parhaillaan puita useissa kohteissa Kotkan ja Haminan seudulla.

Kotimaa
Sähkölinja
Tommi Parkkinen / Yle

Viime yönä Kymenlaaksoon saapunut Seija-myrsky on katkaissut sähköt jo 13 000 asiakkaalta koko maakunnassa. Valtaosa sähkökatkoista on keskittynyt Etelä-Kymenlaaksoon, jossa oli noin 11 000 sähkötöntä asiakasta kello yhdeksän aikaan aamulla.

Pohjois-Kymenlaaksoon myräkkä ehti vasta aamun tunteina. KSS Energian mukaan sähköttömiä asiakkaita oli kello 9 aikaan aamulla noin 2 000.

Etelä-Kymenlaaksossa uusia sähkökatkoja on ilmaantunut mm. Miehikkälässä, Haminassa ja Kotkassa. Kouvolan seudulla vikoja korjattiin aamulla Myllykoskella, Valkealassa ja Iitissä.

– Sähkökatkot ovat kestäneet keskimäärin 2-3 tuntia. Kun niitä tulee lisää, korjaustahti voi hidastua, sanoo Kymenlaakson Sähkön käyttöpäällikkö Harri Nummenpää.

Vikoja on korjaamassa Kotkan-Haminan seudulla noin sata sähköasentajaa.

Myös Kymenlaakson pelastuslaitoksen tehtävät ovat keskittyneet aamulla lähinnä maakunnan eteläosaan, jossa pelastuslaitoksella oli aamulla kymmenen tehtävää päällekkäin. Tehtävät ovat käytännössä tielle ja sähkölinjoille kaatuneiden puiden raivauksia.

Yhteysalusliikenne Kotkasta Haapasaareen keskeytyy myrskyn vuoksi. Perjantaina kello yhdeksän vuoro ajetaan Kotkasta Kuutsaloon, mutta alus ei jatka Haapasaareen.

Kotkasta Haapasaareen ajetaan sään salliessa illalla kello 18.

Myös vesi nousi aamulla korkealle sekä Kotkassa että Haminassa.