Kuperseikkailu tarjoaa uutta lastenmusiikkia ilmaiseksi

Kuusi kotimaista huippuartistia on säveltänyt lasten tarinoista uutta musiikkia. Ylen vetämän projektin kaikki kappaleet voi ladata itselleen ilmaiseksi netistä. Kuperseikkailu huipentuu tämän illan televisioitavaan konserttiin.

Toni Wirtanen, Anna Puu, Rauhatäti, Zarkus Poussa, Timo Kotipelto, Samae Koskinen ja Mira Luoti. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Kuperseikkailussa ovat mukana Toni Wirtanen, Anna Puu, Mira Luoti, Samae Koskinen, Timo Kotipelto, Rauhatäti, Zarkus Poussa ja Vuokko Hovatta.

Kaikki laulut voi ladata ilmaiseksi Kuperseikkailun sivuilta.

Kuperseikkailun artistit ovat säveltäneet laulut lasten tarinoista. Toni Wirtanen ideoi laulunaiheita yhdessä salolaisten koululaisten kanssa.

- Koululaisilta tuli niin päräyttäviä rivejä, että muusikko meni ihan hiljaiseksi. En olisi itse osannut kirjoittaa yhtään parempaa riviä kuin mitä lapset ideoivat, kertoo Wirtanen Kuperseikkailun nettisivuilla.

Wirtasen yhteistyö koululaisten kanssa tuotti kaksi erilaista kappaletta,  Hämmäshäkki (siirryt toiseen palveluun) ja Keijukainen (siirryt toiseen palveluun).

Keijukainen -kappale kertoo maailman ensimmäisen keijun yksinäisyydestä, sen seurana on vain hulluja pöllöjä ja lepakoita.

Hämmäshäkki on puolestaan pelottavampi kappale satasilmäisestä hämähäkistä, jonka luolaan ei ole välttämättä viisainta mennä. Onneksi hämppi ei ole kovin fiksu - eikä välttämättä pelkokaan ole todellista.

Anna Puu innostui jokkiskisoista

Kolme levyä julkaissut Anna Puu ideoi Kuperseikkailu-laulunsa outokumpulaisten päiväkotilasten kanssa. Laulun nimeksi tuli Romurallin kingi (siirryt toiseen palveluun).

Viisivuotiaan pojan tarinasta innoittunut kappale pakotti Anna Puun selvittämään mistä tässä Jokamiehenluokassa eli jokkiksessa oikein on kysymys.

- Halusin välittää kappaleessa pojan jokkistarinassa olleen tunteen. Tärkeintä ei ole voitto, vaan se, että tehdään yhdessä.

"Oon kai vielä pieni,
mutta tajuun sen,
et oo joka mies.
Ei haittaa vaikka oisit viimeinen,
isi oot mun ykkönen.
On yhdessä parasta
kaikenlaista puuhata.
Sut romurallin kingiks kruunataan."

Kuperseikkailu on toteutettu yhteistyössä Lastentarhanopettajaliiton kanssa.