1. yle.fi
  2. Uutiset

Greenpeace-aktivisti ei saanut lupaa lähteä Venäjältä – päätöstä Saarelan viisumista odotetaan

Yksi Venäjällä pidätetyksi joutuneista ulkomaisista Greenpeace-aktivisteista on saanut kirjeitse tiedon, ettei hän saa poistumisviisumia. Greenpeacen edustaja ei kerro, minkämaalainen aktivisti on kyseessä.

Ulkomaat

Venäjä on torjunut yhdeltä syyskuun mielenosoituksen yhteydessä pidätetyksi joutuneista ulkomaisista Greenpeacen aktivisteista luvan poistua Venäjältä, ympäristöjärjestön edustaja Maria Favorskaja kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Favorskajan mukaan yksi aktivisteista on saanut tutkintakomitealta kirjeen, jossa hakemus poistumisviisumista torjutaan. Perusteluna on, ettei hänen passissaan ole merkintää saapumisesta Venäjälle.

Favorskaja ei kerro, kuka 26 ulkomaisesta aktivistista on kyseessä. He ovat kaikki hakeneen poistumisviisumia sen jälkeen, kun tuomioistuin päästi heidät vapaalle jalalle odottamaan oikeudenkäyntiä.

Suomen Greenpeacen edustaja Juha Aromaa kertoo, ettei heillä ole vielä tietoa siitä, miten viranomaiset ovat suhtautuneet suomalaisaktivisti Sini Saarelan poistumisviiisumihakemukseen, mutta tietoa odotetaan.

Venäjä pidätti aktivistit syyskuussa, kun he olivat Petšoranmerellä osoittamassa mieltä arktista öljynporausta vastaan. He olivat tutkintavankeudessa kaksi kuukautta, minkä jälkeen oikeus päästi heidät vapaaksi odottamaan oikeudenkäyntiä. Aktivisteja syytetään huliganismista.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi