Lucia ilahdutti vanhuksia ja kaupunginsairaalan potilaita Lahdessa

Lucia toi tänään valoa Lahden vanhuksille ja kaupunginsairaalan potilaille. Viime vuonna perinnettä kokeiltiin sairaalassa pienimuotoisesti, mutta tänä vuonna Lucia-kulkueita kiersi jokaisessa yksikössä. Valon juhla sykähdytti niin katsojia kuin esiintyjiäkin.

Kotimaa
Lotilan koulun oppilaat esiintyivät Lucian päivänä Palvelutalo Puntarissa Lahdessa.
Juha-Pekka Huotari / Yle

Lahden kaupunginsairaalan käytävillä pyyhittiin tänään silmäkulmia liikutuksesta, kun Tiirismaan lukion heleästä laulava Lucia-kulkue kiersi ilahduttamassa potilaita ja henkilökuntaa.

- En ole ollut näissä koskaan ennen mukana. Ihana aamu, Sirkka Lehtinen huokaisi.

Vanhusten reaktiot koskettivat esiintyjiä.

- Oli tosi mukavaa. Tietää, että vanhukset eivät usein saa kuulla elävää musiikkia, niin oli kiva nähdä iloisia ilmeitä, Tiirismaan lukion Lucia Helka Marjamäki kuvailee.

Tietää, että vanhukset eivät usein saa kuulla tällaista elävää musiikkia, niin oli kiva nähdä niitä iloisia ilmeitä.

Helka Marjamäki

Lucia vieraili Lahden kaupunginsairaalassa ensimmäisen kerran viime vuonna. Kannustavan palautteen ansiosta tilaisuus järjestettiin tänä vuonna jokaisessa yksikössä.

- Tapahtumat sairaaloissa ovat aika vähäisiä. Valon juhla on tärkeä sairaalajuhla. Halusimme ilahduttaa potilaita ja henkilökuntaa, perustelee Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan hallintoylilääkäri Maria Virkki.

Toivotut vieraat

Myös Palvelutalo Puntarin asukkaat pääsivät nauttimaan Lucia-päivän tunnelmasta, kun paikalle saapuivat Lotilan koulun neljäsluokkalaiset.

- Tämä on ollu tosi kivaa, sanoo Lucian kynttiläkruunua kantava Emma Varpola tomerasti.

Aada Himanen oli samoilla linjoilla.

- Jännittävää ja tosi kivaa!

Vaikka Lucia ei varsinaisesti kuulu hämäläisiin perinteisiin, valon juhla keräsi kiitosta ja esiintyjät toivotettiin tervetulleiksi myös ensi vuonna.

- Mikä ettei! Eihän se pahaa tee, sanoi palvelutalossa lauluesitystä ihastellut Heikki Salejärvi.