1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Tällainen on liigajoukkueen raideri – kotijoukkue hankkii vastustajan dödöt

Huoltotiimi on liigajoukkueella korvaamaton. Huoltajat varmistavat sen, että pukuhuoneessa ovat varusteet kunnossa. Huoltotiimin listalla on varusteita kuntopallosta deodoranttiin.

Kuva: Yle / Heli Mälkiä

Lappeenrannan Kisapuiston niin sanottuun vastustajajoukkueen pukuhuoneeseen mahtuu parikymmentä pelaajaa. Vastustajajoukkue ei latele suoria toiveita kotijoukkueen pukuhuoneen varustuksesta.

- Päähuoltajat sopivat huoltajapäivillä siitä mitä koppiin laitetaan. Meillä on vastaavasti samanlainen kattaus minne tahansa menemmekin pelaamaan. Silloin ei tarvitse rahdata niin paljon tavaraa linja-autossa, kertoo SaiPan huoltaja Kari Meronen.

Vierasjoukkueella on varattu juomakannut mehulle ja vedelle, juomamukit, 30 kappaletta kasvopyyhkeitä ja kylpypyyhkeitä, jumppapallo, 2 koppaa vissyä, maidot, kahvit, teet, shampoot, eristysnauhat.

Varusteisiin kuuluu myös hanskankuivausteline ja tietty määrä kuntopyöriä.

Huoltajapäivillä päätetään myös aina varustelistan muutoksista

- Raideriin lisättiin tällä kaudella hierontarasvat, deodorantit ja kelmut joilla laitetaan jääpussit kiinni. Joissakin paikkakunnilla on partakoneita. Olemme vieneet tämän aika pitkälle, ettei tarvitse tuoda omia, kertoo Meronen.

Välillä talon tarjoamat dödöt eksyvät vierasjoukkueen pelaajien matkaan, mikä hiukan aina huoltoa harmittaa.

Kaukaa tulevat joukkueet tuottavat aina enemmän työtä huoltotiimille. Esimerkiksi yötä kisakaupungissa olevien joukkueiden vaatteet pestään ja kuivataan.

- Meillä vastaavasti kun SaiPa lähtee länsirannikolle tai vaikka Ouluun joissa ollaan yökeikalla, niiin siellä sitten vastaava huoltaja pesee meidän tavarat, sanoo Meuronen.

Perjantaina Lappeenrannan Kisapuistossa pelataan syyskauden yksi mielenkiintoisimmista otteluista SaiPan ja Helsingin IFK:n välillä. Seuraa otteluun valmistautumista verkossa ja Twitterissä hashtagilla #liigapäivä (siirryt toiseen palveluun).