1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sähkönjakelu saatu pääosin kuntoon Pohjanmaalla

Seija-myrskyn katkomat sähköt on saatu pääosin palautettua. Voimakkaimmin Seija-myrsky riehui rannikolla. Vaasan sähköstä arvellaan, että loputkin viat saadaan kuntoon tämän päivän aikana.

Kotimaan uutiset
Seija-myrskyn kaatama puu
Merja Siirilä / Yle

Sähkönjakelu on saatu pääosin kuntoon pohjalaismaakunnissa. Seija-myrskyn jäljiltä vailla sähköä oli pahimmillaan tuhansia kotitalouksia, pääosin rannikolla. Seija-myrsky katkoi sähköjä kaiken kaikkiaan yli 10 000 taloudelta Vaasan Sähköverkon jakelualueella

Vaasan sähkön tiedote puoliltapäivin kertoo, että runkoverkon viat on nyt saatu pääosin korjattua. Sähköttä on edelleen yhteensä 791 asiakasta, joista Laihian Peltomaalla 33 asiakasta, Petolahden Nybyssä 13 asiakasta ja Vaasan Gerby-Västervikin saaristossa 745 asiakasta.

Päivän valjettua korjaustyöt ovat edenneet nopeasti ja sähköjen arvioidaan palautuvan lopuillekin talouksille tämän päivän aikana. Gerby-Västervikin saaristossa korjaustyöt saattavat jatkua viikonlopun aikana riippuen jäätilanteesta.

Etelä-Pohjanmaalla Seija-myrskyn tuhot jäivät vähäisemmiksi. Myös Elenialta ja Fortumista kerrotaan, että viat on pääosin saatu korjattua.

Lue seuraavaksi