Paksu lumihanki peittää Betlehemiä ja Jerusalemia - video

Liikenne on ollut pahoin sekaisin kukkulaisessa Jerusalemissa, jonne on satanut lähes 40cm lunta. Lapset ovat kuitenkin riemuinneet lumesta.

Ulkomaat
Ihmisiä kadulla leikkimässä lumisotaa.
Parin viime päivän aikana on satanut reippaasti lunta Länsirannalla. Kuvia Ramallahista, Jerusalemista ja Beetlehemistä, jossa ainakin osa ihmisistä nauttii tilanteesta silminnähden.

Lähi-idässä torstaista saakka riehunut talvimyrsky on jättänyt jälkeensä paksun lumipeitteen. Israelissa ja Länsirannan palestiinalaisalueilla lumihanki on paikoin lähes polveen saakka.

Kukkulaisessa Jerusalemissa, joka sijaitsee lähes 800 metrin korkeudessa merenpinnasta, liikenne oli perjantaina pahoin sekaisin. Lunta on satanut 37 senttiä. Tuhannet autoilijat jäivät jumiin kinoksiin eivätkä päässeet liikkumaan liukkauden vuoksi. Jerusalemin poliisi sulki kaupunkiin vievät päätiet ja kaupunkilaisia ohjeistettiin, ettei Jerusalemiin ole asiaa ellei ajoneuvo ole nelivetoinen.

Monet kuitenkin myös iloitsivat lumesta. Länsirannalla Ramallahissa ja Betlehemissä lapset rakensivat lumiukkoja sekä innostuivat lumisotaan. Lumessa peuhaamiseen on nyt aikaa, kun koulut ovat suljettuina sään vuoksi jo toista päivää. Lumisateiden on määrä jatkua lauantaihin saakka.

Gazan kaistaleella puolestaan rankat vesisateet ova jatkuneet kolmatta päivää. Kymmeniä koteja on jouduttu evakuoimaan tulvavesien vuoksi.

Lähteet: AFP, Reuters