1. yle.fi
  2. Uutiset

Tallink Star matkasi korjattavaksi Tallinnaan - 205 ajoneuvoa edelleen autokannella

Risteilyalus Tallink Starin rekkaramppi romahti torstai-iltana Helsingin Länsisatamassa. Risteilyalus sai tänään perjantaina luvan siirtyä Tallinnan satamaan, jossa autokannelle jumiin jääneet autot puretaan.

Kotimaan uutiset
Tallink Star -laiva.
Tallink Star.SiljaTallink

Tallinkin risteilyalus M/S Star on saanut Viron ja Suomen viranomaisilta luvan siirtyä Tallinnan satamaan perjantaina. Alus lähti matkaan ilman matkustajia Helsingin Länsisatamasta hieman ennen puoltapäivää.

Risteilyalus joutui torstaina jäämään Helsinkiin, kun aluksen autokansien välinen ramppi sortui.

Laivassa on edelleen jumissa yhteensä 205 ajoneuvoa, joista 180 on henkilöautoja. Autot on määrä purkaa Tallinnan sataman kaksoisrampin avulla.

Arvion mukaan purkaminen voi kuitenkin viedä aikaa ja autojen omistajille ilmoitetaan myöhemmin, milloin auton voi noutaa.

Ne auton omistajat jotka eivät asu Tallinnassa voivat yöpyä Tallink hotelleissa tarpeen mukaan, kunnes oma auto on saatu purettua laivasta.

Tallink avaa myös erillisen infoalueen ajoneuvojen haltijoille Tallinnan sataman D-terminaaliin.

Alustavien tutkimuksien mukaan romahduksen aiheutti murtuma autokansien välisessä rampissa. Rampin painokapasiteetti on 200 tonnia. Rampilla onnettomuushetkellä olleiden ajoneuvojen kokonaispainoksi ilmoitettiin maksimissaan 130 tonnia.

Lue seuraavaksi