1. yle.fi
  2. Uutiset

Tropiclandian remontti valmis - uusittuihin tiloihin halutaan lisää ulkomaisia kylpijöitä

Vaasassa Tropiclandian kylpylän neljä kuukautta kestänyt remontti on valmis. Kylpylän vesikatto oli pahasti rapistunut rakennusvirheiden takia. Tulevaisuudessa Vaasaan houkutellaan lisää ruotsalaisia ja venäläisiä kylpijöitä.

Tropiclandia
Tropiclandia.
Tropiclandian remontti on valmis.Samuel Aghar / Yle

Elokuussa alkanut remontti on ohi ja Tropiclandia on valmiina kylpijöitä varten. Suurin työ on ollut vesikaton kunnostaminen. Väärin rakennettuna se ei kestänyt kylpylän kosteutta ja lämmitystä, vaan oli päässyt pahaan kuntoon. Tropiclandia on rakennettu vuonna 1991. Johtaja Tuomas Luukkonen on tyytyväinen remontin lopputulokseen.

– Päätyö on ollut vesikaton korjaus. Lisäksi on ehostettu kylpylän sisustusta ja tehty normaalit vuosihuollot.

Saunoihin lisää silmänruokaa

Allasosastolle on pyritty saamaan lisää tropiikin tunnelmaa pintaehostuksella ja uudella kasvillisuudella. Lapsille on tullut uusia liukumäkiä. Lisäksi saunaosastoa on uusittu. Asiakastutkimusten mukaan erityisesti miesasiakkaille tärkeää on saunominen.

– Asiakkaita on kuunneltu. Suomalaiset miehet ovat kovia saunojia, joten miesten puolella höyrysauna on muutettu tavalliseksi saunaksi. Muita saunoja on myös ehostettu, jotta asiakkaat saisivat lisää silmänruokaa, Luukkonen sanoo.

Lisää kylpijöitä myös ulkomailta

Tuomas Luukkosen mukaan pääosa asiakkaista tulee Vaasasta ja lähialueilta, mutta markkinointia aiotaan tehdä myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

– Uumajan puolelle olemme jo aloittaneet markkinoinnin. Venäläisturistit ovat löytäneet tiensä lähemmäksi Länsi-Suomea ja panostamme myös siihen, että venäläiset löytäisivät tiensä Vaasaan asti.

Lue seuraavaksi