Norwegianin Tukholman-lennolla pommiuhka Kanariansaarilla

Pommiuhkaus oli annettu matkatavaroita käsitelleelle lentokenttähenkilöstölle Las Palmasin lentokentällä. Toistaiseksi ei tiedetä, miten vakavasta uhasta on kysymys.

Ulkomaat
Norwegian lentoyhtiö lentokone
norwegian.com

Norwegian-lentoyhtiön lentokoneessa on pommiuhka Kanariansaarten Las Palmasin lentokentällä, kertovat Ruotsin tiedotusvälineet. Koneen oli määrä lähteä kohti Tukholmaa.

Kone on tyhjennetty matkustajista. Koneen oli määrä lähteä kello 18.50 Suomen aikaa kohti Tukholman Arlandan lentokenttää.

Norwegianin edustajan mukaan matkalaukkuja käsitelleille virkailijoille oli annettu konetta koskeva pommiuhkaus lentokentällä. Toistaiseksi ei tiedetä, miten vakavasta pommiuhasta on kysymys.

Tukholmalainen Maria Gyldenstrand oli juuri istunut paikalleen koneessa, kun alkoi tapahtua:

– Silloin tuli tanskalainen kapteeni, joka sanoi tärisevällä äänellä, että "meitä on uhattu pommilla ja meidän täytyy tyhjentää kone välittömästi", Gyldenstrand kertoo Ruotsin televisiolle SVT:lle.

Ihmiset alkoivat heti rynnätä koneesta ulos, mutta portaat eivät olleet paikoillaan, joten matkustajien piti jäädä odottamaan hetkeksi. Gyldenstrandin mukaan ihmiset alkoivat hermostua.

– Ensin en ajatellut mitään, mutta sitten alon ajatella, että ehkä todellakin kyseessä on pommi, joka voi räjähtää koska tahansa. Se oli epämiellyttävää.

Koneeseen mahtuu 186 matkustajaa ja se oli lähes täyteenvarattu. Matkustajat odottavat nyt terminaalissa. Kaikki matkatavarat on jätetty koneeseen, jota asiantuntijat käyvät läpi.