Lapsen löytänyt nuori mies: Poika oli vaipoissa, kylmissään ja itki - video

Joskus onni voi olla mukana onettomuudessa, sillä Mikael lähtee yleensä perjantaisin kotiin vasta neljän jälkeen. Kotimatkalla hän myös yleensä kuuntelee kuulokkeilla musiikkia. Jostain syystä eilen perjantaina hän käveli kotiin ilman kuulokkeita.

Kotimaa
Mikael Sundberg

17-vuotias koululainen Mikael Sundberg oli perjantaina menossa kotiinsa Kirkkonummen Masalassa poikkeuksellisesti tuntia aikaisemmin kolmen jälkeen iltapäivällä. Hän ei myöskään kuunnellut musiikkia kuulokkeilla, kuten yleensä kotimatkalla. Vain parinsadan metrin päästä kotoa urheilukentän laidalla hän havahtuu äänekkääseen pienen lapsen itkuun.

- Jotenkin havahduin siihen, koska ei siellä sellaista ääntä yleensä kuule. Menin huoltorakennuksen lähelle ja löysin sen kulmalta 2-vuotiaan pojan, joka oli peiton päällä pelkissä vaipoissa, kylmissään ja kalpea. Lapsella oli kuivuneita verijälkiä ainakin niskassa, Mikael kertoo.

- Laitoin oman takkini lapsen päälle, soitin hätänumeroon ja apu oli paikalla noin 6-7 minuutissa. Se tuli paikalle tosi nopeasti. Kolme poliisiautoa, ambulanssi ja vielä yksi siviilipoliisiauto, kuvailee Mikael.

- Mulle tuli itsellekin kylmä ihan muutamassa minuutissa ja aloin hytistä. Kun laitoin takkia vauvan päälle, käteni hipaisi sen poskea ja tunsin, että se oli todella kylmä. Juttelin koko ajan lapselle, mutta ei se lakannut itkemästä.

Nuoren miehen ensimmäinen ajatus oli ollut, että kuka voi tällaista tehdä, muutoin hän ei ole sen enempää tapausta analysoinut. Hän kiittelee myös poliisi- ja pelastushenkilökuntaa ripeästä toiminnasta.

Hätänumero muistui mieleen todella helposti, sillä sitä hänelle on toitotettu koko elämänsä ajan, kertoo Mikael urheilukentän laidalla Yle Uutisten haastattelussa.

Mikaelista on yhdessä yössä tullut lähes koko kansan sankari, sillä hän on saanut liki 1 500 onnitteluviestiä eri ihmisiltä, kun nimi on löytynyt monista jutuista. Mikaelin täti, joka asuu Tanskassa, kertoi, että tapaus on saanut julkisuutta Tanskaa myöten.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan lapsi on edelleen sairaalassa, mutta voi olosuhteisiin nähden hyvin. Poliisi tutkii tapausta epäiltynä törkeänä pahoinpitelynä. Poliisi on etsintäkuuluttanut lapsen lähipiiriin kuuluvan miehen, jota epäillään pahoinpitelijäksi.