1. yle.fi
  2. Uutiset

Osa Amorellan matkustajista aamulla jo Turussa - pääsivät Siljan alukselle

Kaksi bussilastillista matkustajia pääsi yöllä Ahvenanmaalta Siljan aluksen kyytiin maksamalla itse paluulipun.

Kotimaan uutiset
Matkustajia saapuu Maarianhaminaan.
Amorellan matkustajat saapuivat yöllä 15. joulukuuta 2013 Maarianhaminaan. Osa matkustajista pääsi aamulla Turkuun Siljan Linen aluksen mukana.Erik Hallstensson / Lehtikuva

Yle Uutisten sunnuntai-aamuna tavoittama Vikingin Amorellan matkustaja kertoo, että osa matkustajista on jo päässyt varhain sunnuntaina palaamaan Turkuun.

Risteilyltä jo kotiinsa päässyt Tuuli Kastemaa sanoi saapuneensa Turkuun aamulla noin kello 7 Silja Linen aluksella, joka pysähtyi yöllä Ahvenanmaalla Långnäsin satamassa.

– Laivalla selvisi ihan huhupuheena, että kun laiva tulee Maarianhaminaan, olisi mahdollisuus päästä bussilla Långnäsiin.

Noin kaksi bussilastillista Amorellan matkustajia kuljetettiin Maarianhaminasta bussilla Långnäsiin, josta he pääsivät Tukholmasta kohti Turkua jatkaneeseen Siljan alukseen.

– Ongelma oli, että kaikki olivat kuvitelleet, että laivayhtiöt keskenään sumplisivat lippukysymykset, mutta näin ei käynytkään. Jouduimme ostamaan Långnäsissa paluuliput Turkuun ja tekemään kaavakeet ja selitykset Viking Linelle, joka sitten toivon mukaan korvaa matkat meille. Kaikki hytit olivat menneet, joten saimme kansipaikkaliput, Kastemaa kertoo.

Lipun hinnan korvaamisesta ei hänen mukaansa vielä ole selvyyttä.

Kastemaan mielestä laivayhtiö onnistui aivan kohtuullisesti omassa osuudessaan, mutta matkustajien informoinnissa oli pimeitä kohtia muun muassa kuulutusten kuulumisessa.

– Mahdollisuutta (päästä Långnäsiin) ei tarjottu kenellekään, vaan se piti itse siellä selvittää ja ilmoittautua infoon, että haluaa bussiin. Mitään yleistä ilmoittelua ei ollut, hän sanoo.

Lue seuraavaksi