1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kahta ihmistä puukotettu Tukholmassa – joukko hyökkäsi rasismia vastustavien kimppuun

Ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan hyökkääjät heittelivät pulloja ja kiviä mielenosoittajia kohti ja huutelivat natsitervehdyksiä. Ainakin kaksi ihmistä ja poliisia on loukkaantunut.

Äärioikeistolaiset keskeyttivät rasismin vastaisen mielenosoituksen Tukholmassa.

Tummiin vaatteisiin pukeutunut ryhmä on hyökännyt sunnuntaina Tukholman Kärrtorpissa rasisminvastaista mielenosoitusjoukkoa vastaan.

Ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan ainakin kahta ihmistä on puukotettu ja myös kaksi poliisia on loukkaantunut ja viety sairaalaan.

Poliisi on ottanut kiinni noin 20 ihmistä.

Poliisin mukaan joukko tummiin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiä hyökkäsi sunnuntaina rauhallista mielenosoittajajoukkoa vastaan. Aftonbladetin tietojen mukaan hyökkääjiä olisi ollut noin 30, kun taas Ruotsin television SVT:n mukaan hyökkääjiä olisi ollut noin 40.

Tukholman poliisi kertoi ensin Aftonbladet-lehdelle, että hyökkääjät olisivat äärioikeistolaisia. Lehti poisti myöhemmin maininnan nettijutustaan.

Aftonbladetin haastatteleman silminnäkijän mukaan hyökkääjät heittelivät pulloja, kiviä ja paukkupommeja rasisminvastaisia mielenosoittajia kohti. Ruotsalaismedian mukaan hyökkääjät olivat myös huudelleet natsitervehdyksiä.

SVT:n mukaan rasismia vastustavat ehtivät osoittaa mieltään noin 20 minuuttia ennen kuin hyökkääjät keskeyttivät mielenilmaisun. Mielenilmaus alkoi noin kello 13 Ruotsin aikaa. Järjestäjien mukaan rasisminvastaiseen mielenosoitukseen osallistui 500 - 800 ihmistä, Ruotsin radio kertoo.